JOCS TRADICIONALS DEL MÓN

Els alumnes de cicle superior del Pinell han treballat els jocs tradicionals del món: Als comentaris de l’article els trobareu!!!bola-mundo.GIF

41 thoughts on “JOCS TRADICIONALS DEL MÓN

 1. Damià Vallespí Alcon

  JOCS TRADICIONALS DE GRÈCIA

  HULA-HOOP

  El jugador s’introdueix dins de l’aro i el mantindrà aguantat a la cintura.Al soltar la mà s’inicia un moviment circularde la cintura amb la intenció de mantindre l’aro en posició horitzontal al costat del cos.
  Un ràpid i lleuger balanseig deles caderes i te que ser sufisientper mantindre l’aroen la seva posició correcta.Es pot acompanyar aquet joc, amb música, i així es practica un gran exercici.

 2. Julia Borras

  JOCS TRADICIONALS DELS ESTATS UNITS

  EARTHBALL:Pot jugar qualsevol nombre de participants. Hauràn de dividir-se en dos grups, amb el mateix nombre de jugadors a cada equip.
  És convenient marcar al terra un espai ample en el que es diferencia el territori de cada un dels equips. El joc consisteix en portar la pilota o “earthball” al territori del equip contrari sense que la pilota toco al terra en cap moment. Pot establir-se determinat de partides. El joc el guanyarà el equip que més partides hagi guanyat.

 3. Irene Montagut

  JOC TRADICIONAL D’ALEMANYA : TOPFSCHLAGEN

  En una habitació lliure de perills per als nens, es tapen els ulls del nen elegit, aquest nen ha d’estar de genolls al pis i rep una cullera de pal amb la que comença a golpejar el pis en busca de l’olla. Els altres nens el dirigeixen per a que trobi l’olla.
  El nen té que anar gatejant i té que trobar l’olla per a aconseguir el premi, però a mida que passen els minuts els nens amb els seus crits, els cops de la cullera aconsegueixen arribar a un volum molt alt.Es aixó el que més agrada als participants.
  A Alemania el joc ” Topfschlagen ” ha sigut tradicional infantil.
  Es un joc per les festes tradicionals o festes d’aniversari i es caracteritza per la emoció i el soroll.

 4. Dragos Irofte

  JOC TRADICIONAL DEL JAPÓ.
  El mikado.
  És un joc de destresa per al què es rqueix tenir el pols ferm,concentracio i molta paciencia.Permet desenvolupar l’habilitat del control de moviments de la mà,la motricitat fina i coordinacio ull-mà .Per jugar es necessiten trenta bastons de fusta (d’uns vint cm de llarg),marcats amb ratlles vermelles i blaves depenent de la puntuació de cada bastó.És un joc per jugar en petit grup,sobre qualsevol superfície plana.Per iniciar el joc,s’agafen tots els bastons amb una mà i es deixen escampats sobre la superfície de joc.Per torns,cada jugador va agafant bastons d’un en un.Mentre agafa el bastó escollit,no es pot moure cap altre bastó de la pila.Si ho aconsegueix,repeteix.Si el jugador mou un altre bastó de la pila,passa el torn al seguent jugador.Un cop s’han agafat tots els bastons de la pila, cada jugador suma els punts que ha aconsequit depenent de les ratlles de colors que tinguin els seus bastons.Guanya qui acumula més punts o qui arriba a una certa quantitat de punts determinada prèviament.

 5. Regina Vallespí

  JOCS TRADICIONALS DE RUSSIA

  TRAFFIC LIGHT

  Entre tots els jugadors s’escull un que representa el paper de semàfor.Aquest es col·loca al centre d’un terreny rectangular. La resta de companys es posen en fila detrás de una de les línies del extrem de terreny. El jugador semáfor nombre un color,per exemple,”Roig!”.Després els participants tenen que crusar el camp sense que el semáfor el atrapi, es poden salvar si porten una peça de roba en aquest colori poden crusa sense problema el terreny, sense ser pillats.El juugador que l’atrapin canvi a ser semàfor i el semàfor es jugador.escola

 6. Stefan Staicu

  JOCS TRADICIONALS DE ROMANIA

  TARA VREA OSTASI:Se juega en dos grupos, cada grupo tiene que cojerse de las manos fuertemente, i llamar a un niño del otro grupo por su nombre, mientras se diceTara tara vrem ostasi (y el nombre del niño elegido al azar), y este niño agarrado de la mano de sus compañeros,sale corriendo hacia al otro grupo.El fin de conceguir esto es romper la barrera que forma el otro grupo.Si la rompe el grupo del niño gana y si no pierde.

 7. Maria Serres

  JOC TRADICIONAL DE L’OCEANIA

  Kotan mina micta

  El participant que porta el cordill ha de travessar el passadís format pels companys/es intentant que no li toquin amb la llauna amb la pilota. Qui amb el seu llançament aconsegueix impactar amb la llauna, arrossega la llauna en la següent partida.

 8. Santi Pallares

  JUEGOS TRADICIONALES D’INGLATERRA

  JUEGO DE KIM,Es un juego tradicional ingles.Las niñas que pertenecen ala organizazion de las guias scouts en todo el mundo lo juegan.

  Como se juega :
  SE colocan los objetos sobre una mesa.
  Ellider del juego muetra alos demas jugadores los objetos por 10 y los cbre con el pañuelo .
  los demas jugadores deven tratar de recordar todos los objetos que es tan bajo el pañuelo.
  BARIACION:

  Los jugadores observan los objetos por diez segundos, el lider retira uno sin que los demas vean y los jugadores deven recordar cual es el que falta .

 9. Roger Altadill

  JOCS TRADICIONALS D’ITALIA:

  LLANÇAMENT DE FORMATGE.se lanza a gran velocidad untrozo de queso envuelto enuna funda de tela.
  El jugador, ayudado de un cordel, ha lanzado el queso intentando recorrer mayor distancia que sus adbersarios .Cuando en un lanzamiento llegaa romperse el queso , se mide la distancia recorrida asta el trozo mas grande ,ya continuacion se reparte entre todos los asistentes en pequeñas porciones , que se desgustan acompañados de un buen vino de umbria.
  LA MORRA, es un juego de manos que consiste en acertar el numereo de dedos mostrados entre dos jugadores .Se trata de un juego de sociedad muy conocido desde la antigudad en dibersos paises y que puede proceder de la costumbre de contar con los dedos.
  Los de dos jugadores esconden unpuño detras de la espalda, extienden los dedos a mostrar.
  Despues cada jugador a la mismavez dice el numero de dedo que cree que abran extendidos entre las dos manos y simultaneamente muetran las manos.
  El jugadorque aya acertado gana .Si ninguno lo ha acertado, se vuelve a empezar.
  Durante el tiempo del fascismo en italia (dictadura) .eljuego fue prohibido.El motivo era que se solia jugar despues de beber alcohol y la violencia jestual y verbal puede prestar a malos
  entendidosal decir el numero y muchas veces el juego podia deribar en una pelea.

 10. Susanna Fabregat

  JOCS TRADICIONALS DE MÈXIC :Paper volador

  Poden jugar tans jugadors com mes vulguin.
  Los jugadors se colocaran de peu,per tot el camp de joc.
  Un jugador soltara el paper per dalt dels altres jugadors.Aquests intentaran que el paper no caigui al terra.Però per això sol podran bufar sobre el paper.

 11. Joan Faneca

  JOCS TRADICIONALS DE FRANÇA

  ESCARGOT:Amb una tissa fas un cargol gegant a ( terra) procurant que a cadac anell hi hagi un espai.Tens que saltar amb una cama cada quadre i al final tu tens una casella que domes tu podras posar els dos peus per descansar i els altres participants tindran que saltar ” sobrepassar” la teva casella i guanya el que a sobrepassat mes caselles.

  CROQUET:Es un joc creat pels pagesos fransesos .Es necesita un pal de fusta que pega a les pilotes i les envia a fer passar per un aro de rames. Cada vegada que la pilota passa per dintre de l’aro s’apunta un punt.

 12. Roser Olesa

  JOC TRADICIONAL DE PORTUGAL:JOGO DE PEDRA(JOC DE LA PEDRA)

  Entre 6 i 3 jugadors coloquen les seves pedres planes en línia i sobre elles dipositem les seves pedres petites.A una certa distancia i,trassan un línia al terra paral.lela a la fila de pedres per torns llançen les pedres contra cada una de les que estan damunt de les planes i les intenta tocar.Guanya qui més pedres hagi tocat.

 13. elisabet cobo

  JOCS TRADICIONALS DE JAPÓ

  AYATORI:Aquest joc és considerat un joc de nenes. S’agafa un fil de uns 120cm de llargada i es lliguen els extrems per a fer un llaç. El objectiu del joc és fer diferents figures utilitzant dos dits. A l’ayatori poden jugar dos persones, o també es pot jugar sol. Quan es competeix, un dels jugadors manté el fil en una figura determinada i el altre fa una figura diferent. El jugador que s’equivoca o no ho aconsegueix la figura proposada perd.

 14. Marina Faneca Pallarés

  JOC TRADICIONAL DE FINLANDIA:FLOORBALL
  El Floorball o unihokey (a vegades també innebandy, salibandy o minihokey) és un esport d’equip, practicat en pista coberta.L’objectiu del joc es ficar una pilota de plastic a la porteria contraria utilitzant un basto lleuger.Els dos equips tenen cinc jugadors i un porter a la pista.Les normes del floorball són vastant paregudes a les del hokey sobre gel, però amb algunes diferències evidents.Es un joc rapid i es popular com un esport competitiu.Suecia es va proclamar campió del món en 2006 celebrada a Suecia, mentres que Suisa va fer el propi en categoria femenina, en el campionat del Món que va tindre lloc a Singapur al 2005. La popularitat del floorbal va creixent en molts paisos de Europa i altres parts del món. Al 1006, la federació internacional de Floorball ( IFF ) contava amb les federacións i associacions nacionals de 37 paisos.

 15. Jordi Serres Gabarri

  JOCS TRADICIONALS D’AMERICA

  CHURRO,MEDIAMANGA, MANGOTERO

  Se formarán dos equipos, de cinco jugadores cada uno de ellos.
  Los jugadores del equipo que para, se agacharán, de forma de que uno pondrá la cabeza entre las piernas del jugador que tenga delante.
  El primero de la fila se apoyará en las manos de un jugador de su equipo que estando erguido, hará las funciones de almohadón.
  El segundo equipo tratará de poner a todos sus jugadores sobre los del primero equipo.Parar ello,deberán coger carrerilla, saltar,y caer sobre la espalda de los que paran.
  Una vez logrado esto,el primer jugador que haya saltado deberá preguntar al otro equipo:”¿Churro, saltado mediamanga,mangotero?Adivina lo que tengo en el puchero “. Al mismo tiempo que realiza esta p`regunta,deberácolocar su mano derecha sobre la otra mano si está marcado “chrro”, sobre su codo izquierdo si está señalando”mediamanga”o sobre el hombro si estámarcado “mangotero”.
  Cualquiera de los participantes del otro equipo,expecto el que hace de soporte,deberá escoger una de las opciones.Si la adivina,pasará a”parar ” el equipo que en esta ocasión había saltado .Si no la adivina,volverá a”parar”su equipo.
  Si mientras dura el juego,los jugadores que están agachados caen por no resistir el peso de los que tienen encima,el equipo vuelve a”parar”.
  Si uno delos jugadores, al saltar,se cae, se interrumpe el turno y su equipo”parará” en el siguiente turno.

 16. julia

  el joc de nitgs:)

  tens que agafar una pedra i tirat el lluny que pegis i altra persona que sera el gos te que anar a busca si no troba dons sera loka i si trova es tia vuena:)

 17. julia

  JOC TRADICIONAL DE PORTUGAL:JOGO DE PEDRA(JOC DE LA PEDRA)

  Entre 6 i 3 jugadors coloquen les seves pedres planes en línia i sobre elles dipositem les seves pedres petites.A una certa distancia i,trassan un línia al terra paral.lela a la fila de pedres per torns llançen les pedres contra cada una de les que estan damunt de les planes i les intenta tocar.Guanya qui més pedres hagi tocat.

  os quero 🙂

 18. julia

  HULA-HOOP

  El jugador s’introdueix dins de l’aro i el mantindrà aguantat a la cintura.Al soltar la mà s’inicia un moviment circularde la cintura amb la intenció de mantindre l’aro en posició horitzontal al costat del cos.
  Un ràpid i lleuger balanseig deles caderes i te que ser sufisientper mantindre l’aroen la seva posició correcta.Es pot acompanyar aquet joc, amb música, i així es practica un gran exercici.

 19. LAURA(DEURES FETS)

  moltas gracies ja tienc els deures de ciutadania fets

  PD:jeje os o agradeixo de toto cor

 20. JEJJEJE KINA GRACIA

  akesta web ba genial gracies a aixo no e tret mala nota a E.F nose de qui es pero el felicito es molt waii. 🙂

  EL CEMENTIRI:
  hi ha dos camps i detra del camp el cementiri. L’ objectiu es ke tots els de el cap ribal sen bagin al teu sementiri. Si et toca la pilota i cau tenbas al cementiri si la tiren i la gafes al bol estas salvat. Guanya qui aconsegues ke el seu ribal estigui al cementiri. Els dels cementiri es salvaran si el equip contrari li pasa la pilota i elimina al seu ribal

 21. Judit

  pfff gracies a aquesta pagina he pogut acabar el meu trevall
  mersi a tots i totes 😉

 22. Pingback: Farcell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *