Comença el joc…

ener1.jpg

Bé… Benvolguts alumnes/as de 1er de batx… Comença el joc…

El Sr. Benjamí Amrús, amb avantpassats a la nostra ciutat, (cosa que ha descobert fa ben poc) vol fer un present als que ell considera des d’ara els seus conciutadans… de fet aviat es traslladarà a viure a la nostra ciutat…
La fortuna d’en Benjamí Amrús és incommensurable, de fet… m’ha comunicat que us faci una proposta molt interessant… vol que tots els habitants de Lleida gaudeixin d’energia elèctrica gratuïta, com a mínim en un període de cent anys, és per això que finançarà amb dos bilions d’euros el millor projecte energètic que el presenteu…

Així que el primer que haureu de fer és constituir-vos en empresa energètica, amb totes les seccions necessàries, de manera que pugeu planificar i executar tot el projecte… és a dir, des del disseny fins l’execució final… Cada empresa escollirà una energia tipus, que haurà d’explicar al Sr. Amrús, i a partir d’aquesta desenvoluparà la seva proposta…

La zona d’actuació serà el terme municipal de Lleida, i heu de preveure tots els costos. No es pot cobrar res a ningú per cap concepte… el que quedi de la seva donació seran els beneficis de la vostra empresa…

Bé, recordeu el que hem parlat aquests dies… tot i que sou fonamentalment una empresa energètica, i que cerqueu beneficis… heu de pensar en altres aspectes… socials, econòmics, etc… que guany el millor… i recordeu que heu de fer una presentació de la vostra proposta dintre de dues setmanes… i que la millor… és la que s’endurà el “pastis”…

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Per tal d’ésser rigorosos a l’hora de treballar podeu fer servir els documents que us adjunto… sigueu curosos i preneu notesnecessitats realsenergies primàries (de qui dependrem, energèticament parlant? I que passarà si el subministrament fallés?) i secundaries (què i com l’obtindrem?)… costos previstos i reals de producció d’energia i del transport d’aquesta als llocs d’utilització… i tot allò que creieu que és significatiu…

Pla de l’energia de Catalunya:

Altres documents:

 1. El transport és el principal consumidor d’energia a Catalunya….
 2. La indústria a Catalunya constitueix un sector molt divers…
 3. L’evolució de la nostra societat fa que la importància específica del sector serveis i domèstic vagi en augment….
 4. Tarifes elèctriques.
 5. Tarifes Gas
 6. Les fonts energètiques. (Opcional per tal d’ampliar coneixements?)
 7. Combustibles líquids i cru Brent.

Finalitzant…

 1. El gestor energètic… potser us aclarirà dubtes….

Bé, bona feina i bon aprenentatge…

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Com ens avaluarem? Mitjant rubriques… les podeu baixar des del segúent enllaç…

Rubriques

(podeu fer una taula resum… però caldrà mantenir els ítems avaluadors de cada una de les avaluacions que feu… una mica de feina… però… )

2 thoughts on “Comença el joc…

 1. Alex Obiols Sanuy

  Penso que en general les presentacions i els treballs han anat força bé, i a mi m’han agradat (alguns més que els altres), crec ens havien donat poca informació per a fer aquest exercici i ens hem tingut que buscar la vida, però aixó es bo, perquè hem aprés ha cercar informació correctament, encara que tot no ho haguem trobat.
  Penso que no hi ha hagut cap treball perfecte i que en els treballs hi han hagut errors, però això es bo, perquè dels errors s’apren, i d’aquesta manera el pròxim treball el farem millor.

 2. Aleix

  El treball sobre la central crec que era difícil trobar segons quin tipus d’informació però en general crec que tothom va complir uns mínims, alguns millor i alguns pitjor.

  Hi havia temes que no els podíem tractar perquè no tenim prou coneixements per tractar-los i perquè s’havien de tenir en compte moltes variables, per això el treball no podia ser molt tècnic. (ara reconec que el treball no s’assembla a un projecte ni a un avantprojecte…)

  El treball ens ha servit per conèixer millor i aprofundir en el tipus de centrals i energies que ja coneixiem i per conèixer noves centrals que no sabiem ni que existien o gairebé les desconeixiem i treballar en el intent de creació d’un a central per produir energia elèctrica.

Comments are closed.