SANTA CECÍLIA

El passat divendres, dia 22 de novembre, va ser la festa de Santa Cecília, la patrona de la música i a l’escola ho vam celebrar amb diferents actes i activitats per a tot l’alumnat.

La banda de l’Escola de Música va venir a fer un concert per als més petits (de P3 a 2n) a primera hora del matí. Els i les alumnes van escoltar atentament l’audició i la van “pintar”. Tots els dibuixos que s’han recollit estaran exposats a l’Escola de Música.

Una mica més tard, va ser el Conjunt Instrumental Solfa Jove que van venir a fer el seu repertori per als/a les alumnes més grans de l’escola (de 3r i 6è) que van poder veure i escoltar què bé toquen alguns dels seus companys i companyes.

Aquell mateix matí (22/11/13), l’alumnat de P5 va fer una sortida a Tarragona, on van poder gaudir d’un magnífic concert-audició a l’Auditori de la Diputació (C/ Pere Martell, 2). L’obra o conte musical va ser al “Carnaval dels Animals” de Camile Saint-Säens, i va anar a càrrec de professors i professores del Conservatori de Música de Tarragona. Va estar genial!!

I per acabar les activitats relacionades amb la música i la seva patrona, Santa Cecília, l’alumnat de P5 i Primer de Primària, ha confeccionat un instrument a l’hora de música. Han estat unes maraques molt ben decorades i “afinades” que els i les alumnes han pogut endur-se cap a casa per poder fer un concert molt rítmic a les seves families.

Fins aquí tots els actes i activitats per celebrar la festivitat de Santa Cecília a l’escola i ara … ja toca començar a preparar les de Nadal!!

CASTANYADA 2013

El proper dijous 31 d’octubre de 2013, a l’escola celebrarem la festa de la Castanyada i ballarem danses intercicles. Són aquestes:

-P3 amb 6è: “La Castanyera”.
-P4 amb 5è: “Marrameu torra castanyes”.
-P5 amb 3r: “Les castanyes peten, peten”.
-1r i 2n: “La Chiki-castanyera”.
-4t: “La tardor ja arriba”.

Les famílies esteu convidades a venir a l’escola per veure com ballem aquestes danses, el dijous a partir de les 12:15 hores al pati de Cicle Superior.

Esperem que us agradin molt i tan aviat com tinguem les fotos, us les penjarem per a què les pugueu disfrutar també.

Bona Castanyada per a tots i totes!!

CURS 2013-14

Ja han passat uns quants dies des de l’inici de curs 2013-14 i l’hem començat amb molta energia i ganes de “coses noves”. Poc a poquet, us anirem desgranant algunes de les activitats que treballem a l’escola amb els més petits (de P3 a 1r) i us explicarem com treballem les festivitats a l’aula, les cançons que cantem, les danses que ballem, els instruments que fem sonar, etc. etc.

Així doncs, endavant i que la música no deixi de sonar!!

SANTA CECÍLIA “CIENTÍFICA”

Avui dia 22 de novembre de 2012 és la festivitat de Santa Cecília, la patrona de la Música i a més a més, durant tota aquesta setmana també se celebra la Setmana de la Ciència. D’aquesta manera, hem volgut unir les dos disciplines i hem constuit un instrument, pensant en la millora manera de fer-ho. Us ho expliquem:

Hem construit unes maraques amb una ampolla de plàstic, pedretes i cinta aïllant i gomets per decorar-les, però primer hem reflexionat quina quantitat de pedres era la més adequada per a què la maraca pogués sonar millor. Han sortit diferents hipòtesis:

1. Ampolla plena, així sonarà més fort i millor (deien alguns).

2. Ampolla mig plena, així sonarà ni fort ni fluix, molt bé (apuntaven uns altres).

3. Ampolla amb un parell de dits de pedretes, no pesarà i sonarà molt bé (afegien la resta).

La millor manera d’escollir l’opció correcta, és fer la comprovació i per això tres alumnes han omplert les seves ampolles segons hem convingut. Les han fet sonar i…

La millor opció per consens ha estat omplir l’ampolla amb un parell de dits de pedretes, perquè no pesa gaire i sona millor (alguns s’han sorprès de què una ampolla plena fins dalt de pedretes no sona!).

Després hem fet una fitxa recordatori del material que hem utilitzat i el procès que hem seguit i ara, a l’àrea de Plàstica, amb cinta aïllant i gomets es decoraran les maraques i se les podran emportar cap a casa.

Hem estat uns músics científics genials!!


CASTANYADA 2012

El passat dia 31 d’octubre de 2012, vam realitzar una sèrie d’activitats per celebrar la festivitat de la Castanyada a l’escola. Fins l’hora del pati, vam estar a l’aula i vam realitzar treballs manuals. També van venir els i les alumnes de Sisè disfressats de castanyers i castanyeres i van repartir castanyes per a tothom.

Després del pati, vam anar al pati de Cicle Superior per ballar les danses que havíem assajat. Els pares van aplaudir amb molta energia la “nostra actuació”. Ho devíem fer molt bé!!
En acabar les danses hi va haver l’entrega dels premis del I Concurs de Moniatos i quina va ser la nostra sorpresa quan TOTS I TOTES VAM GUANYAR UN PREMI!!: un lot de llibres per la classe i una pulsera metàl·lica. Els moniatos que havíem presentat al concurs van estar exposats durant alguns dies al passadís de Secretaria i Biblioteca i n’hi havia que eren autèntiques obres d’art!
Aquí us deixem dos enllaços per a què pugueu veure les fotos d’aquell dia i també d’ alguns dels moniatos més simpàtics i originals que es van presentar al concurs.

FOTOS CASTANYADA 1

FOTOS CASTANYADA 2

Esperem que us agradin i que el curs vinent hi hagi una Segona edició del Concurs de Moniatos o de Castanyes o del que sigui…

BON COMENÇAMENT DE CURS!!

Ja tenim aquí un nou curs escolar carregat de novetats en tots els aspectes: nova jornada escolar compactada de 9 a 14 hores, noves responsabilitats (tutoria de Primer A), noves experiències vitals, etc.

Ja us anirem explicant i desgranant poc a poc les activitats, experiències i vivències que anem gaudint diàriament a l’escola.

De moment, només bons desitjos i ganes de què tot funcioni correctament i que puguem gaudir del curs tots i totes plegats.

Endavant!!

FOTOS CANTADA NADALES A L’ESCOLA

Avui, ha sigut el gran dia: CANTADA DE NADALES A L’ESCOLA. Tot l’alumnat de l’escola s’ha reunit al gimnàs per oferir el seu repertori musical nadalenc a pares, mares i altres acompanyants que ens han vingut a veure. Des d’aquí els volem agrair la seva presència i suport en dies tan especials com el d’avui.

A les 11 hores del matí, els hi ha tocat el torn als i a les més petits/es del cole: Infantil (P3, P4 i P5) i Cicle Inicial (1r i 2n). Per ordre d’aparició han cantat:

 • P3: Ara ve Nadal.
 • P4: El rabadà.
 • P5: Caga Tió.
 • 1r: El trineu.
 • 2n: L’avet de Nadal.
 • Mestres, pares, mares i acompanyants: cançons de Nadal amb molta marxa i ritme.

A la tarda, els i les més gran s’han reunit també al gimnàs per oferir-nos les seves melodies, que han estat les següents:

 • 3r: Les dotze van tocant.
 • 4t: El desembre congelat.
 • 5è: Blanc Nadal (adaptació lletra Voro).
 • 6è: Quan somrius.
 • Mestres, pares i acompanyants: cançons de Nadal amb molta marxa i ritme.

Al següent enllaç hi podreu trobar les fotos corresponents a les dues Cantades: FOTOS CANTADES NADAL 2011.

Esperem que us hagi agradat i fins l’any que ve!!

Bon Nadal i bones esperances per a l’any nou que ens arriba!!

CANTADA DE NADALES AL CASAL DELS AVIS

Tal i com us avançàvem en l’article anterior, avui 19 de desembre de 2011, una representació d’alumnes de Cicle Superior hem anat a cantar al Centre de Dia del Casal dels Avis de l’Ametlla de Mar. Hem cantat 4 nadales que han agradat molt als i a les nostres oïents i són:

– Les dotze van tocant.

– El desembre congelat.

– Blanc Nadal.

– Quan somrius.

En aquest enllaç podreu veure les fotos: FOTOS CANTADA NADALES CASAL DELS AVIS.