Acció de l’home

Utilitat de la fusta de pi

La fusta del pi pinyoner és lleugera i flexible . Se la pot utilizar en fusteria i en estructures , en particular , en la construció marítima . També es pot utilizar per fer carbó vegetal de manera tradicional potser per fer bitlles . Igualment també s’utiliza la fusta d’aquest pi per la fabricació de pasta de paper o per obtenir resina.

Receptes de cuina

Panellets:

Ingredients  

· 500 g pols d’ametlla
· 500 g sucre llustre
· Clares d’ou
· Pinyons
· Un ou sencer
· Rovell d’ou

 

Preparació

Es barreja en un perol el sucre llustre i l’ametlla. Un cop barrejat s’hi afegeixen les clares d’ou fins a obtenir una textura ferma i mal·leable.
Es reserva el massapà i es preparen els pinyons per a arrebossar-los; per això s’abocarà un ou en un perol i s’hi afegiran els pinyons. Per a formar els panellets es tiren porcions d’aquest massapà als pinyons i es boleien amb les mans de cara a adherir-los per tota la superfície. Quan es tinguin tots els panellets arrebossats de pinyons, es tornaran a boleiar amb les mans untades de rovell per tal de donar-los un bon color durant la cocció, que haurà de ser a forn fort durant el menor temps possible.

Que vagi de gust!
Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>