PROTECCIÓ DEL MEDI

GRANS CARNÍVORS DEL BOSC EN PERILL D’EXTINCIÓ

GUINEUS:

Són una tribu de mamífers carnívors inclosos en la família dels cànids. Es coneixen comunament com guineus i raposes. S’estan extingin perquè els caçadors maten a la majoria (indústries pelleteres) i llavors no es poden reproduïr. Actualment estan representades per unes 27 espècies que es troben en gairebé a tots els continents, encara que la més escasa és la guineu vermella o guineu comuna que habita a Europa i Amèrica del Nord.

EL LLOP:

Es van extingir a Catalunya ara fa set dècades, es mouen principalment entre l’Alt Urgell i la Cerdanya, així com al nord del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès. Després de les primeres confirmacions el 2004, es va iniciar un seguiment mitjançant diversos mètodes d’observació, de rastreig i anàlisis genètics de mostres que han mostrat l’existència de fins a 13 exemplars diferents.  La genètica mostra que procedeixen dels Alps Marítims i no pas del nord oest de la Península Ibèrica.


Cap resposta

3 respostes a “PROTECCIÓ DEL MEDI”

1 12 2011
carean (15:29:58) :

que macoo que es aquest bloc !!

12 01 2012
carean (14:28:25) :

es precios aqueet blocc m’encanta.. 🙂

28 06 2015
Isabel (15:50:53) :

Gràcies, molt interessant. Tant de bo no perdem més espècies.

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>