ACCIÓ DE L’HOME

L’espantallops s’utilitza de diverses formes :

-Es pot utilitzar com a planta decorativa.
-Com a medicina (utilitzada amb precaució )
-Per fer infusions. (Les fulles es prenen abans dels menjas en infusió).

En principi, l’espantallops no és una planta molt recomanada per a ús cassol , ja que no s’ha estudiat molt.  Únicament es coneix l’existència d’un principi amarg en les fulles, el qual se suposa anàleg a la citisina, un compost comú en moltes espècies d’aquesta família. La raó de que no s’hagi aprofondit en el seu estudi sembla ser degut a les escasses aplicacions que té en els nostres dies, ja que encara que es considera purgant i vomitiu, les dosis que necessita per a exercir aquests efectes són força altes, de manera que apareixen abans els efectes tòxics. A això cal afegir que el sabor de les fulles és molt desagradable i molt complicat d’emmascarar. Per tant si no és que no es disposi de cap altre remei és millor oblidar aquesta planta.

L’espantallops no es coneixia en l’antiguitat. Van passar molts anys abans que es comencés a conèixer i ja llavors s’advertia dels seus possibles efectes adversos, i es recomana l’ús d’altres plantes que resultaven menys perjudicials.


 


 


Cap resposta

2 respostes a “ACCIÓ DE L’HOME”

24 02 2012
albert uviña segura (18:07:23) :

que guay!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

26 11 2014
eusubaleu (12:47:54) :

yaves tt 8====D

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>