1rB: Construcció d’una piràmide

Quan vam començar a parlar d’Egipte, els músics vam tenir molt clar que un dels objectius del projecte seria construir una piràmide. Per això, vam realitzar un treball sobre les figures geomètriques (prismes, cilindres i piràmides) i les seves parts (base, vèrtexs, cares o costats i arestes).

Després de parlar-ne força, vam extreure les característiques principals de les piràmides: tenen quatre cares triangulars, un base quadrada i quatre vèrtexs, el principal al mig del quadrat.

Així que, el següent pas el vam realitzar aquest dimecres. A la tarda vam estar parlant d’on construirem la piràmide (a l’aula) i a mesura que anàvem parlant ens van anar sorgint diverses preguntes que vam apuntar a la pissarra i que haurem de resoldre o respondre abans de començar la construcció de la piràmide…

A continuació, vam intentar, en petits grups de cinc músics, construir una maqueta d’una piràmide amb diferents materials. Realitzant aquest exercici, ens vam adonar que és més complicat del què ens pensàvem; ja que les piràmides per dins estan buides i aconseguir que les “pedres” s’aguantin sense gaire suport no és fàcil… per això, vam intentar diverses solucions…

provar d’aguantar-les amb un suport a dins i després intentar treure’l…

0 reforçar el quadrat de la base i després començar a fer la piràmide…

o fins i tot, fer la base amb les “pedres” i posar-hi al damunt la piràmide feta per l’Emma…

 

Tranquils, tenim molta paciència i estem segurs que, a mesura d’anar-ne parlant, trobarem la solució i la construirem… us anirem informant!

[ ÀLBUM FOTOS ]

3 thoughts on “1rB: Construcció d’una piràmide

 1. Anna

  Hola Marta i Músics,
  amb el Roc tenim un petit problema, estem fent els deures i, a l’agenda, ens posa “òssos”. El Roc ens diu que ha de portar el nom de tots els òssos i no sabem ben bé si es tracta d’això. Si us plau, algú ens pot ajudar? Si no, demà ja ho comentarem a classe.
  Gràcies.

  Reply
 2. MaRTa Post author

  Hola Anna!

  doncs es tracta dels ossos de l’esquelet humà. L’altre dia estàvem parlant i va sortir la paraula ròtula… i mira, vam decidir investigar els noms de la resta.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *