Sant Jordi a l’escola

El dia 23 d’abril a l’Escola Santa Eulàlia celebrem la diada catalana popular de Sant Jordi. Apostem per una educació que transmeti la tradició i cultura catalana als infants. És una de les festes populars que més impregna a tota la societat, omplint el carrer de roses, llibres, somriures i amor.

Per aquest motiu, durant la setmana dediquem uns espais amb diferents propostes i activitats relacionades amb la temàtica.

El dilluns l’Ajuntament ens va convidar al Castell de Cornellà per explicar-nos una diferent i divertida llegenda de Sant Jordi on les guerres no eren benvingudes i els conflictes es resolen des de la parla i l’emoció d’una abraçada que era allò el que el drac necessitava.

   

L’AMPA forma una part molt important de l’escola es per aquest motiu que obrim les portes a la seva participació i les seves idees. Ens organitzen durant totes les tardes tallers a l’aula. Ens van ensenyar a fer aquestes boniques roses amb paper de colors.

Aquest any participem al concurs de punt de llibre que promociona l’Ajuntament de Cornellà el qual la temàtica va relacionada amb el 125è aniversari de la mort de Lewis Carol, autor d’Alícia al País de les meravelles. Hem treballat el tema a partir de diferents versions del llibre, contes i de la visualització de la pel·lícula dirigida per Tim Burton.

A més, l’Ampa juntament amb l’escola celebrem un segon concurs amb els punts de llibre mitjançant una votació oberta. Es fa l’impremta dels punts de llibre guanyadors per a tots els alumnes.

Tota l’escola celebrem el divendres els Jocs Florals des d’Infantil 3 a 4t de Secundària. A primera hora del matí juguem amb els alumnes d’Infantil fent grups d’edats barrejats que van rotant per cada estació de joc. A la segona part del matí, ens reunim grans i petits per premiar amb una rosa, un diploma i un llibre als artistes dels Jocs Florals.

Per acabar la festa, els pares i mares dels alumnes d’Infantil pugen a l’escenari per fer una obra de teatre de contes tradicionals, ens expliquen la llegenda de Sant Jordi i ballem movent el cos amb diferents balls al gran teatre de l’escola.

Finalment, tots els infants s’acomiaden d’una setmana plena d’històries amb dracs, princeses, prínceps i roses sortint al carrer amb la manualitat que han estat preparant durant els darrers dies.

   

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *