Celebrem la festa del Vermell!

Benvolgudes Famílies!
Durant la setmana passada a la classe dels Sols, Solets, han dut a terme diverses activitats i propostes entorn del color vermell, jocs, tallers, activitats, cançons, etc. I per últim el divendres van fer la festa del color vermell!!. Una superfesta on tots els nens i nenes van venir amb una peça de roba de color vermell.

<

Hem experimentat, manipulat, jugat, pintat amb diferents materials i eines. També hem après alguns elements que son característicament vermells.

Com podeu veure, ens ho hem passat genial!!!!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Taller de panellets!

Les Llunes i les Estrelles van anar a Can Rigol a fer panellets. En arribar ens esperaven la Miriam i el Lluís, uns monitors molt amables que ens van ensenyar el procés de la seva elaboració.

Primer de tot, ens vam rentar les mans, després els monitors ens van posar a tots un davantal blanc. A continuació, van començar a explicar-nos els productes que necessitàvem per fer uns bons panellets.

Vam pelar i xafar patates ja bullides, vam afegir sucre i ho vam barrejar molt. També vam afegir ametlla molta, ratlladura de llimona i amb tot això vam fer una massa. A partir d’aquí vam començar a fer boles petites amb una ametlla al mig i vam pintar tots els panellets amb ou. Els vam posar tots en safates i els monitors les van portar al forn. Passada una estona, ens els van donar amb unes bossetes que vam portar a l’escola per regalar a les nostres famílies.

A tots i totes ens va agradar molt l’activitat i els panellets van quedar molt bons!

INFANTIL 4: LA CLASSE DE LES LLUNES

INFANTIL 5: LA CLASSE DE LES ESTRELLES

Que bons ens han quedat!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Recull d’activitats de la Castanyada i Halloween dels nens i nenes de la caseta

LA CLASSE DELS SOLS, SOLETS: TASTET SENSORIAL DE LA TARDOR

Ja som a la tardor i durant aquests dies els nens i nenes d’infantil 3 han gaudit moltíssim jugant, explorant i ho hem fet a través d’estimulació sensorial. Una de les millors
maneres és estimulant el sentit del tacte manipulant elements de la tardor.
Les primeres sensacions a través del tacte són més intenses i importants.

La tardor està plena d’elements amb textures diferents amb les quals els nens i nenes podem aprendre a investigar fent ús del tacte.

Els Sols, Solets ham gaudit moltíssim manipulant pinyes, fulles i fruits de la tardor!

LA CLASSE DE LES LLUNES: “LET’S CREATE HALLOWEEN MUMMIES”

La classe de les Llunes durant les classes d’English amb l’Archie han creat unes mòmies molt divertides amb les seves cares!

Durant aquesta activitat les Llunes hem punxat la silueta de la mòmia, hem estripat cinta de paper, l’hem enganxat i finalment, hem enganxat la seva foto. Així doncs, hem treballat al motricitat fina i sobretot hem après vocabulari en anglès tot escoltant cançons i històries de Halloween. Sempre fomentant l’ús d’estructures com: “It’s a mummy!”

Ha estat molt divertit, a continuació podeu veure el procés i el resultat final!

LA CLASSE DE LES ESTRELLES: PREPAREM LES PAPERINES!

Finalment, una de les activitats de la Castanyada que han realitzat els nens i nenes de la classe de les estrelles ha estat la preparació de les paperines. Durant aquesta activitat hem preparat les paperines que posteriorment, faríem servir per recollir castanyes de la Castanyera a la Plaça Catalunya.

També la decoració ha estat part important de l’activitat deixant espai a la imaginació i treballant la motricitat fina dels infants a l’hora d’enganxar els gomets.

Quina il·lusió ens ha fet poder anar a buscar les castanyes amb la nostra paperina!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Treballem les pràxies bucofonatòries!

Bon dia famílies,

En aquesta publicació us mostrarem com durant aquest darrer trimestre els infants de La Caseta hem desenvolupat i millorat el nostre llenguatge oral. Això ha estat possible tot realitzant moviments organitzats, anomenats pràxies que ens ajuden a adquirir un cert control, tonicitat i agilitat dels nostres òrgans bucofonadors (tots aquells que intervenen en la parla: llengua, mandíbula, llengua…).

Durant l’inici o final de les diferents sessions de psicomotricitat, hem gaudit realitzant aquests exercicis durant aproximadament 5-8 minuts. Aquests han estat plantejats en format de joc i motivant-nos per a millorar i superar reptes. A continuació podeu veure un petit tast de tot el que hem fet, que bé ens ho hem passat!

També hem après a controlar la nostra respiració i a relaxar-nos, ja que és molt important. Les onomatopeies (el so de l’abella, el so de la moto, etc.) ens ajuden i motiven a aprendre a posicionar els nostres òrgans, per tal d’aconseguir aquell so que volem produir. Un element molt important són els miralls, a través d’aquests podem adonar-nos de les nostres limitacions i possibilitats. Comencem el treball d’aquestes pràxies amb les Formiguetes, seguint amb els Conillets i Conilletes i acabant amb els Lleons i Lleones, ja que ens ajudarà també en el procés de lectura i escriptura.

Esperem que us hagi agradat tant com a nosaltres!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El xilòfon d’ampolles d’aigua

I ja finalitzant aquesta etapa d’infantil, el curs de les lleones i els lleons hem  posat en pràctica alguns dels coneixements apresos durant  l’hora  de música al llarg del curs como ara: el so i les seves característiques, els instruments musicals i la seva interpretació.

I per tal d’experimentar-ho hem fet un instrument musical, el xilòfon, amb ampolles d’aigua:

 

Ha estat interessant comprovar aspectes realacionats amb l’alçada del so, com ara que quan més aigua hi ha dins l’ampolla el so és més greu i quan més buida el so és més agut.

 

fent una demostració a la resta de la classe

 

 

 

 

 

 

 

 

Tan mateix,   han après  l’ordre de les notes musicals, entenent-les com l’abecedari del llenguatge  musical, és a dir, quan les combinem   donen com a resultat les melodies,   al igual que la combinació de les lletres de l’abecedari donen com a resultat les paraules.

 

I així és com han fet sonar el xilòfon d’ampolles d’aigua:

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El Pot de la Calma

El POT DE LA CALMA

Les Formiguetes som els petits de l’escola, ens agrada jugar i estar contents però, a vegades, i sense saber explicar per què, ens posem a plorar, estem tristos.

Al llarg del curs hem treballat, escoltat i mirat contes de les emocions i hem anat millorant les nostres reaccions però, no sempre, les podem controlar.

Per això hem decidit fer “ El nostre pot de la calma”

Així, quan estiguem tristos i amb ganes de plorar, agafarem el nostre pot, ho mirarem, ens calmarem i tornarem a somriure.

Per fer “el pot” necessitarem:

  • un pot de plàstic transparent
  • aigua
  • gomina
  • purpurines de colors
  • colorant alimentari

Mireu els nostres resultats:

 

Quina tranquil·litat sentim mirant com baixa “ a poc a poc” la purpurina!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Fem una joguina!

Hola de nou!

Sabeu que els nens i nenes d’Infantil 4 s’han fabricat una joguina?

Sí, sí, els conillets i conilletes!!

Com aquest curs és el curs del reciclatge, han aprofitat gots de plàstic, canyetes i guants d’un sol ús per elaborar-la. Aquí la teniu:

A que és molt divertida?

A continuació us deixem un vídeo on veureu tot el que han hagut de treballar per a aconseguir un resultat tan fantàstic:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Experimentem amb pintura!

Dibuixem sobre FILM TRANSPARENT

La setmana passada, van proposar als lleons i les lleones d’infantil 5 dibuixar i pintar sobre film transparent. L’activitat va aportar al grup classe, plaer, curiositat i fascinació. S’ho van passar genial!

El dibuix i la pintura són les activitats plàstiques per excel·lència. Ambdues són formes d’expressió que faciliten la comunicació del nen amb l’adult i amb els altres infants, potencien la imaginació i afavoreixen l’exteriorització de sentiments.

Aquí teniu una petita mostra d’alguns moments d’aquesta vivència artística.

https://vimeo.com/482963300

 

L’experiència va ser tot un èxit!!!

Publicat dins de General | 1 comentari

Aprenem els instruments de vent metall

La mateixa setmana del confinament vam assistir, els lleons i els conillets, a  l’Auditori de Sant Ildefons  on vàrem poder gaudir de l’espectacle musical “Fantasia del metall”.

 Durant l’audició ens van explicar les característiques sonores i físiques dels instruments de la família de  vent metall

All-focus

També ens van fer participar de l’audició endevinant les melodies que interpretaven.

Ho vam passar molt bé i, fins i tot, alguns nens i nenes van ser actors de l’espectacle com vaureu en el següent vídeo:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Conceptes bàsics amb la MATRIUSCA!

Durant el temps de confinament, hem planificat diferents activitats per ajudar als nostres alumnes a assolir diferents objectius d’una manera divertida. La necessitat de continuar amb la nostra tasca educativa durant aquesta pandèmia, ha fet que busquéssim noves maneres de treballar, creant estratègies, recursos i materials que estiguéssim a l’abast de tots els alumnes.

Les típiques nines Russes ens ajuden a assolir i reforçar els conceptes bàsics importantíssims en l’etapa infantil!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari