Treballem les pràxies bucofonatòries!

Bon dia famílies,

En aquesta publicació us mostrarem com durant aquest darrer trimestre els infants de La Caseta hem desenvolupat i millorat el nostre llenguatge oral. Això ha estat possible tot realitzant moviments organitzats, anomenats pràxies que ens ajuden a adquirir un cert control, tonicitat i agilitat dels nostres òrgans bucofonadors (tots aquells que intervenen en la parla: llengua, mandíbula, llengua…).

Durant l’inici o final de les diferents sessions de psicomotricitat, hem gaudit realitzant aquests exercicis durant aproximadament 5-8 minuts. Aquests han estat plantejats en format de joc i motivant-nos per a millorar i superar reptes. A continuació podeu veure un petit tast de tot el que hem fet, que bé ens ho hem passat!

També hem après a controlar la nostra respiració i a relaxar-nos, ja que és molt important. Les onomatopeies (el so de l’abella, el so de la moto, etc.) ens ajuden i motiven a aprendre a posicionar els nostres òrgans, per tal d’aconseguir aquell so que volem produir. Un element molt important són els miralls, a través d’aquests podem adonar-nos de les nostres limitacions i possibilitats. Comencem el treball d’aquestes pràxies amb les Formiguetes, seguint amb els Conillets i Conilletes i acabant amb els Lleons i Lleones, ja que ens ajudarà també en el procés de lectura i escriptura.

Esperem que us hagi agradat tant com a nosaltres!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El xilòfon d’ampolles d’aigua

I ja finalitzant aquesta etapa d’infantil, el curs de les lleones i els lleons hem  posat en pràctica alguns dels coneixements apresos durant  l’hora  de música al llarg del curs como ara: el so i les seves característiques, els instruments musicals i la seva interpretació.

I per tal d’experimentar-ho hem fet un instrument musical, el xilòfon, amb ampolles d’aigua:

 

Ha estat interessant comprovar aspectes realacionats amb l’alçada del so, com ara que quan més aigua hi ha dins l’ampolla el so és més greu i quan més buida el so és més agut.

 

fent una demostració a la resta de la classe

 

 

 

 

 

 

 

 

Tan mateix,   han après  l’ordre de les notes musicals, entenent-les com l’abecedari del llenguatge  musical, és a dir, quan les combinem   donen com a resultat les melodies,   al igual que la combinació de les lletres de l’abecedari donen com a resultat les paraules.

 

I així és com han fet sonar el xilòfon d’ampolles d’aigua:

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El Pot de la Calma

El POT DE LA CALMA

Les Formiguetes som els petits de l’escola, ens agrada jugar i estar contents però, a vegades, i sense saber explicar per què, ens posem a plorar, estem tristos.

Al llarg del curs hem treballat, escoltat i mirat contes de les emocions i hem anat millorant les nostres reaccions però, no sempre, les podem controlar.

Per això hem decidit fer “ El nostre pot de la calma”

Així, quan estiguem tristos i amb ganes de plorar, agafarem el nostre pot, ho mirarem, ens calmarem i tornarem a somriure.

Per fer “el pot” necessitarem:

  • un pot de plàstic transparent
  • aigua
  • gomina
  • purpurines de colors
  • colorant alimentari

Mireu els nostres resultats:

 

Quina tranquil·litat sentim mirant com baixa “ a poc a poc” la purpurina!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Fem una joguina!

Hola de nou!

Sabeu que els nens i nenes d’Infantil 4 s’han fabricat una joguina?

Sí, sí, els conillets i conilletes!!

Com aquest curs és el curs del reciclatge, han aprofitat gots de plàstic, canyetes i guants d’un sol ús per elaborar-la. Aquí la teniu:

A que és molt divertida?

A continuació us deixem un vídeo on veureu tot el que han hagut de treballar per a aconseguir un resultat tan fantàstic:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Experimentem amb pintura!

Dibuixem sobre FILM TRANSPARENT

La setmana passada, van proposar als lleons i les lleones d’infantil 5 dibuixar i pintar sobre film transparent. L’activitat va aportar al grup classe, plaer, curiositat i fascinació. S’ho van passar genial!

El dibuix i la pintura són les activitats plàstiques per excel·lència. Ambdues són formes d’expressió que faciliten la comunicació del nen amb l’adult i amb els altres infants, potencien la imaginació i afavoreixen l’exteriorització de sentiments.

Aquí teniu una petita mostra d’alguns moments d’aquesta vivència artística.

https://vimeo.com/482963300

 

L’experiència va ser tot un èxit!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Aprenem els instruments de vent metall

La mateixa setmana del confinament vam assistir, els lleons i els conillets, a  l’Auditori de Sant Ildefons  on vàrem poder gaudir de l’espectacle musical “Fantasia del metall”.

 Durant l’audició ens van explicar les característiques sonores i físiques dels instruments de la família de  vent metall

All-focus

També ens van fer participar de l’audició endevinant les melodies que interpretaven.

Ho vam passar molt bé i, fins i tot, alguns nens i nenes van ser actors de l’espectacle com vaureu en el següent vídeo:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Conceptes bàsics amb la MATRIUSCA!

Durant el temps de confinament, hem planificat diferents activitats per ajudar als nostres alumnes a assolir diferents objectius d’una manera divertida. La necessitat de continuar amb la nostra tasca educativa durant aquesta pandèmia, ha fet que busquéssim noves maneres de treballar, creant estratègies, recursos i materials que estiguéssim a l’abast de tots els alumnes.

Les típiques nines Russes ens ajuden a assolir i reforçar els conceptes bàsics importantíssims en l’etapa infantil!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TASTET D’ÚLTIMA HORA!

Hola famílies! Com esteu?

Aquí teniu una petita mostra de les activitats i vivències dels conillets, durant els últims dies d’escola, abans de començar aquesta etapa de confinament a casa.


A Educació Infantil el treball dels nostres alumnes és globalitzat, per tant, el traç està inclòs en moltes de les activitats i rutines diàries, com posar-se la bata, obrir i tancar objectes, manipular joguines, etc. Tot i això, els alumnes d’infantil 4 han fet una sèrie d’activitats pensades per assolir aquest objectiu i arribar a interioritzar el traç de les grafies i els nombres.

Les mestres d’infantil apostem per un treball d’observació, experimentació, manipulació i sobretot un treball vivencial en el qual els protagonistas principals són els nostres alumnes.

Esperem que us agradi!

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Les Formiguetes són al seu formiguer!

Benvinguts de nou!
Tots estem confinats a casa per la raó que ja tothom sap: el Coronavirus!!!!

Aquí teniu un conte que us ho recordarà:

Portem 10 dies a casa i els que queden!

Cada dia estem en contacte  famílies i mestres per enviar-vos  feines a mida de cada curs.
Amb aquestes tasques pretenem que no oblideu el que ja heu après i que estigueu entretinguts unes estonetes durant el dia, tot i que sabem que a casa teniu els millors mestres del món, els vostres pares. Gaudiu d’aquesta oportunitat d’estar amb la seva companyia: no els feu enfadar!… i ajudeu-los a fer les feines de casa: parar taula, recollir les joguines, endreçar les vostres coses, ajudar a cuinar… Sabem que sou tot uns campions i ho fareu d’allò més bé!
Amb aquest vídeo podeu veure com passen els dies totes les formiguetes:

Formiguetes ens veiem a la tornada!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La classe dels LLeons hem fet suc de raïm

La classe dels ¨Lleons¨ hem fet una sortida pel nostre barri per observar, de manera vivencial i directa, els canvis produïts per la tardor en el nostre entorn més proper. Després, hem anat fent un passeig fins al mercat i hem pogut mirar la botiga de les fruites i verdures. A més, el Sr botiguer ens ha ensenyat castanyes, bolets, moniatos, magranes, pomes, figues, caquis, nous i hem comprat raïm.

Una vegada a l’escola ens hem rentat las mans, hem rentat el raïm i hem arrencat tots els seus grans. Seguidament, fent molta, molta força amb les mans hem fet molt suc (most) i ens l’hem begut. Fins i tot hem omplert unes petites ampolles per regalar a les nostres famílies.

Mireu què bé ens ho hem passat  i què bo estava el most que hem fet! Hem gaudit molt realitzant aquesta activitat!

Publicat dins de General | Deixa un comentari