L’Hort de la caseta

L’hort escolar és un espai dins de l’escola on se li permet a l’infant conèixer les plantes i la seva interacció amb el que li envolta. I us preguntareu, quina és la seva importància en el procés educatiu?

Tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà d’on venen els aliments que mengen en el seu dia a dia, fomentant amb això la importància d’una alimentació sana i equilibrada on les fruites i verdures sempre siguin presents.

Un altre dels beneficis d’aquesta activitat és el desenvolupament de les habilitats motrius gràcies a les diferents tasques que es realitzen, com remoure la terra, utilitzar instruments amb les mans com les pales o regadores.

L’hort requereix que el grup de nens i nenes segueixin les indicacions i es coordinin entre ells per a repartir totes les tasques que cal fer. El treball en equip serà una habilitat que utilitzin al llarg de la seva vida i promourà, a més, valors com el respecte o la igualtat. Per altra banda, aprenen a valorar l’esforç i paciència que suposa el treball en el camp i també la responsabilitat de la seva cura i dedicació.

Observeu el procés que han seguit els Dinosaures en el seu hort

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *