Participem en el programa de Tractament Integrat de les Llengües

L’INS Joan Oró ha estat un dels dos centres de Lleida seleccionats per dur a terme el programa TIL (Avancem junts cap al Tractament Integrat de les llengües).

Es tracta d’un programa d’assessorament en centre que té com a objectiu implantar metodologies didàctiques que promoguin un ensenyament i aprenentatge de les llengües competencial i integrador. Té la finalitat d’acompanyar els centres seleccionats  en el procés d’evolució cap al plurilingüisme, d’incentivar la cooperació entre equips docents i de proporcionar-los eines i estratègies que permetin focalitzar  els elements comuns a totes les llengües i maximitzar els esforços d’ensenyament i d’aprenentatge.

L’acció del Departament és impulsar i facilitar el treball cooperatiu entre els especialistes amb la finalitat que les llengües s’ensenyin de manera coordinada i que els alumnes adquireixin destreses per a la transferència lingüística i intercultural. De manera que, la proposta formativa que ens ofereix és una orientació sobre el model didàctic subjacent als enfocaments plurilingües i un acompanyament constructiu que ens ajudi a avançar en aquesta direcció.

Aquesta acció es concretarà en vuit sessions formatives, la darrera d’elles d’intercanvi d’experiències entre els centres participants, i un període d’experimentació (implantació a l’aula del pla d’acció); és a dir,  un cicle d’assessorament de 4 mesos (de febrer a maig).

Lídia Bell-lloch

Aquest article ha estat publicat en General, Projectes, Sortides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà