Avui hem anat d’excurisó a la Fundació Alícia. Allà hem fet un taller de cuina medieval on ens han ensenyat a fer pa de pobre (forment) i salsa de rics (almadroc). Us deixem aquí la recepta per si us animeu a fer-ho, ja ens direu com us ha sortit!!
Aquí també teniu alguna de les fotos de com feiem el taller:
Quina bona pinta fan el pa i la salsa. Ho provarem de fer!! Gràcies per compartir!!
Moltes gràcies Cris!!
Hola,
el pa, com fermenta si no li poseu llevat ni massa mare? heu notat si la bola que feu augmenta de volum un cop ha passat l’estona que l’heu deixat reposar?
En fareu un dia per mi? ;(
Xavi
Hola,
molt bona pregunta, Xavi , el pa no fermenta perquè no li posem llevat. Els pobres de l’edat Mitjana no tenien forn i per això no els hi interesava el llevat (perquè el llevat dintre del pa si no es fica al forn no creix). Els pobres no volien fer pa de pagès perquè els rics li demanaven la meitat del pa que feien.
Anem a la segona pregunta: Nosaltres al taller no vam fer la bola, encara que ho fiqui a la recepta. I no, no creix perquè no li vam posar llevat.
Moltes gràcies pel teu interès, esperem que t’hagi servit la nostra resposta!
I si que te’n farem algun dia 😉
Dels grans de l’escola!
Hola a tothom
Ara us toca treballar moltíssimmmm!!!!!!!!! i segur que ho fareu molt bé i amb moltes ganes.
Aupa el grans del cole.
Moltes gràcies Carmen 🙂