“GAME OVER” ERUGA!

Bon dia!

Quan hem arribat a l’hort aquest matí l’Amadeu ens ha explicat que el primer que s’ha de fer quan arribes al teu hort és fer-hi una volta i observar. Llavors ens ha portat al racó de l’hort  on teníem plantats els bròquils i ens ha assenyalat això:

DSC00835.redimensionadaDSC00834.redimensionada

Caca d’eruga! No ens ha costat gens seguir el rastre d’aquests excrements que queien de les fulles de bròquil just a sobre dels enciams i que estaven plenes d’erugues. I bé, aquestes erugues s’han de treure immediatament del nostre hort amb els bròquils infectats i tot que no serviran ni pel compostador; s’hauran de llençar al contenidor de rebuig.

DSC00851.redimensionadaDSC01134.redimensionada

La papallona va posar els ous ben amagats sota les fulles, després dels ous van sortir petites larves que es farien grans i que en pocs dies ens haguéssim menjat mig hort! Hem trobat més larves d’eruga i també altres insectes que han vingut atrets pel bon gust de les nostres plantes: formigues, llimacs, cargols, escarbats… En resum, que la setmana vinent toca sulfatar amb tota seguretat.

DSC01159.redimensionadaDSC01160.redimensionada.redimensionada

Després hem continuat amb la volta a l’hort i hem trobat que les patates que vam plantar i de les que pensàvem collir 10 kilos per cadascuna d’elles, no havien crescut ni un dit fora de terra. Per això l’Amadeu ha tret tota la plantació que havíem fet. Aquestes patates havien estat tractades amb uns “polvos” que fa que no es grillin i nosaltres volíem just el contrari.

DSC00844.redimensionadaDSC00846.redimensionada

Un cop solucionats aquests dos problemes hem comprovat l’estat de les altres verdures:

Les pastanagues encara no estan fetes i per contra pèsols i faves ja es podran collir la propera setmana ( per cert, quin bon gust que tenien els pèsols!).

DSC00843.redimensionadaDSC01141.redimensionada

DSC00840.redimensionadaPer acabar hem preparat les capses de verdures de l’hort que portarem a la cuina. Aquesta setmana hem collit bledes, cebes i enciams. Quan hem collit les cebes l’Amadeu ens ha explicat que ,a vegades, neixen dues cebes juntes i una és més petita que l’altra. Per això hem de collir només la gran aguantant la petita contra terra perquè aquesta no es desarreli.

DSC01144.redimensionadaDSC01148.redimensionada.redimensionada

Quan collim enciams hem d’estirar des de ben avall mirant que surtin les arrels i espolsar-les  bé la terra. Ara molt important: Abans de omplir la capsa tallarem les arrels i rentarem bé les verdures amb aigua.

DSC00855.redimensionadaDSC00856.redimensionada.redimensionada

DSC01137.redimensionadaDSC01156.redimensionada

Bé, fins la propera setmana!

A reveure!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *