En Darwin hauria fet 200 anys: se’n parla però… què se’n sap?

darwins 2006wargnierRecordo que fa uns sis mesos, un amic meu de la infància em va recomanar una pel·lícula. La vaig veure a casa i em va impressionar: no és pas una gran pel·lícula, però “impacta”. Es de l’any 2005, dirigida pel Régis Wargnier, i du com a títol “Man to man“: tracta d’un metge jove escocès i una aventurera força atractiva que cerquen – cap el 1870 – els orígens de la humanitat en una zona no explorada de l’Àfrica equatorial. Capturen un parell de pigmeus que són considerats l’enllaç perdut entre els humans i els simis, i són exhibits en un zoo com animals. La defensa que el metge fa dels pigmeus capturats li provoca l’escarni la pèrdua dels seus amics.

No hi té massa a veure, potser, però el 12 de febrer en Darwin hauria fet 200 anyets de vida: és un dels personatges més interessants de l’àrea científica. Per això, recordo la meva estada a la seva casa de Londres fa poc més d’un any (la foto és de l’estiu 2007 a Down House, a Kent, on va viure i on va escriure L’origen de les espècies), i us proposo un article escrit per un benvolgut conegut meu, docent de Filosofia i que, en els darrers anys, ha fet un seriós estudi de Darwin i ara n’està escrivint una biografia que s’intueix interessant.

Per cert, si teniu la sort d’agafar un avió i anar a Londres, visiteu – fins el 19 d’abril – la mostra específica que hi ha al Natural History Museum. Tant de bo hi poguéssim anar, oi?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *