04.- Organització de F.E.S. “””B)))… al voltant dels 12 Remeis

La iniciativa ciutadana COOPERIS promou la financiació i l’acció estratègica psicosocial F.E.S. “””B)))…

Aqui explicarem com en la marxa com s’organitzarà la futura Fundació F.E.S. “””B)))…

Definició operativa: F.E.S. B  té com a objectiu la FORÇA ESTRATÈGICA d’ajuda a les persones PER A què aquestes arribin a SUPERAR LES seves BARRERES mentals de la seva vida i de la seva convivència respecte a la Pau i a la Llengua Catalana.

 La llengua catalana com a vehicular i funció clau de cohesió social plurilíngüe des de l’estudi i l’acció científica i psicosocial en la societat civil catalana en el territori físic de Catalunya i universal de la parla.

Per tant la Fundació “””FES….B….de COOPERIS)))… té per funció potenciar la participació en la convivència democràtica activa, promoure els 12 remeis a la autonomia i col.laborar en la protecció d’iniciatives ciutadanes en aquest sentit.

Més informació:

http://blocs.xtec.cat/cooperis/2011/05/03/per-primera-vegada-aportem/

F.E.S. B  és simplement el protocol del suport al desenvolupament dels Remeis a Aprendre a Aprendre. És el Full Estratègic per a Superar Barreres mentals i el seu esquema consta:   Full, Elabora, Seguiment, Bona

1.- A partir d’un Full. La persona aspirant reflexiona sobre el que vol, quines són les seves barreres mental i manifesta que està disponible per a canviar-les.

2.- Elaboració de la persona aspirant de les seves estratègies per a la superació de les barreres. I selecció dels Remeis que precisarà per a dur a terme les seves aspiracions. Estratègies amb pla A, B i C. amb la recerca de l’èxit.

3.- Seguiment del Full de ruta de la F.E.S. B. amb sensorialització i sobre tot la visualització i l’audició dels progressos.

4.- Bona avaluació satisfactòria.

Els dotze Remeis es poden agrupar en sis àmbits:

Dos en FAMILIA.-   Full de Ruta en Família.  CARPETA.fils

Dos ESPAIS per la Dignitat Tots P.L.E.G.A.T.S.:EDU, Expressió Drets Unitat en cooperació. Suport a les famílies espais ECONOS. Promoció del  professorat EDUcert i EDU cre@ i suport social a la tasca docent. Hi ha també un consultori privat, confidencial i amb secret professional a concertar visites.

Un MÀSTER COOPERIS: Amb competències de Tècnic Superior, Tècnic, Auxiliar i Assistencial en el desenvolupament dels dotze Remeis.

Tres per a DOCENTS: Llicències ICEbergS, Mapes M.I.D.E.D. i CARPEtals.

Dos en ORGANITZACIÓ: COOPERIS  www.cooperis.cat i RADIOral.

Dos de SOCIALS JOCS. Els jocs CRD i els jocs MÀPEL.

Anagrama mnemotècnic: FEM DOS

Relació dels dotze Remeis, amb data de la creació i la seva definició:

 (1) COOPERIS (2011) , Comunitat d’Aprenentatge i de Cooperació en Inclusió Soical i en la Convivència.   Coordinadora de l’Agència. I Xarxa de participació, col.laboració i cooperació de persones, entitats i recursos . El present bloc en fa la difusió http://blocs.xtec.cat/cooperis

(2) RADI.oral  (2008) i els programes de ràdio p.r.i.o.r.e.m. de Tarragona i de Falset amb el suport digital de la memòria de fotos i de veus.

(3) EL FULL DE RUTA EN FAMÍLIA, (2011)eina per a treure profit des de l’autonomia de la família dels ajuts i recursos de l’entorn social i cultural local i territorial. En col.laboració amb museus, exposicions i biblioteques públiques i/o municipals

(4) EL CARPETA.fils  (2011) (ajudem als nostres fills i filles a ser més autònoms/es), és una eina per a facilitar la seva autonomia per mitjà de la comunicació, planificació i la motivació. En general és una eina dins del Full de Ruta en Família

(5) ELS JOCS C.R.D. DE TAULA I DE TAULER, com l’Escacs Dígital (1985), els jocs Toponímics (1989), el D.A.I. (1990) i els jocs de l’APCIISE o de la distància entre informar-se i decidir-se (1996)

(6) EL JOC PSICOFÍSIC MAPEL (2006), del moviment del cos i del ritme

(7) EL MAPA M.I.D.E.D. DOCENT , ( 2009) és el Mapa d’Investigació en el Desenvolupament Estratègic Docent. Cada docent s’elabora el seu propi mapa estratègic de prioritats competencials i el seu propi pla de formació tot respectant el pla de formació de centre. I les jornades de 2010 R.I.M.A.D. de Recursos i Mesures d’Atenció a la Diversitat i les de 2011, les jornades R.E.M.E.I.S. de Recursos, Experiències Metodològiques i d’Estratègies d’inclusió Social.

(8) LES LLICÈNCIES ICEbergs (2010-11), són projectes d’investigació psicoscoial que juguen competències específiques professionals de l’ensenyament i voluntàries dins de l’entorn social i cultural local i territorial. Aquestes llicències són protegides per COOPERIS i promogudes per CERADAI-Institut  de Catalunya

(9) EL CONTROL AUTÒNOM KARPETAL DE L’ALUMNAT. … És una eina per facilitar l’autonomia del aprenentatges de l’alumnat en la relació intra i inter escola i família i el seu entorn. 

(10) EL MÀSTER COOPERIS (2011) per a donar suport de forma qualificada als Espais Col.lectius, eines 11 i 12.

(11) Espais Col.lectius Cooperatius de suport a les famílies ECONOS (2009)

(12) Espais Col.lectius Cooperatius de mostra, intercanvi i amb acords cooperatius de produccions creatives cooperants educatives EDUcre@ (2007) i de difusió amb la certificació de producció creativa cooperativa EDUcert (2008).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *