MOVIMENTS (sèries de l’obturador)

MOVIMENTS

Un dels tants temes treballats a classe és l’exercici de les fotografies amb moviment. Per aconseguir unes imatges adequades s’ha de treballar amb un diafragma no molt obert, però tampoc molt tancat en el cas de dia, en canvi, les imatges de moviment a les fosques, hauríem d’obrir molt el diafragma, ja que hem de procurar que la càmera capti tota la llum possible, sense fer servir el flaix. Per obtenir les imatges el millor possible s’ha de tenir present la velocitat d’obturació que varia segons el que volem captar.

Podríem classificar en dos tipus segons la velocitat d’obturació:

-Velocitat ràpida

-Velocitat lenta

Fem servir la velocitat ràpida quan volem congelar el temps, és a dir, capturar un instant. Com per exemple un salt, si només volem que es vegi quan està en a l’aire.

En el cas de velocitat lenta per capturar el procés del moviment o quan estem a les fosques hi ha poca llum.

A classe de cultura audiovisual vam treballar aquest dos punts. Un dia vam agafar les càmeres i el trípode i vam anar al passadís a practicar les fotografies amb moviment. Vam fer servir l’obturació de velocitat lenta per la gran majoria de imatges. També vam intentar captar l’aigua en un moment congelat, en aquest moment es va fer servir l’obturació ràpida.

En un altre moment, vam tornar agafar la càmera i el trípode. Vam deixar la classe intentant sense que entri cap llum, per tant, estàvem completament a les fosques. Els alumnes agafàrem el mòbil i vam il·luminar fent formes. A les imatges van quedar el procés de la llum del mòbil. Al fer servir velocitat d’obturació lenta és el que produeix que quedi el moviment de la llum a la fotografia, per fer això vam obrir tot el possible el diafragma.

 

Zaida Linares i Ariadna Corney

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *