CÀMERES ESTENOPEIQUES DE LA SARA

Dilluns 17 d’Octubre ens va visitar a classe una alumna de 2n de Batxillerat Artístic, la Sara Torres.

Ella ha fet un treball de recerca sobre la fotografia: “ Els inicis de la fotografia. Experimentació amb una càmera estenopeica.”

En un principi ens va explicar que va utilitzar quinze tipus de caixes diferents i el procés d’elaboració d’aquestes. Totes eren negres, tant de dins com de fora i tenien un minúscul estenop, fet amb una agulla de cosir, per on passava la llum.

Seguidament va mencionar els diferents tipus de paper que havia utilitzat, a on els posava i quins li havien anat millor.

Per fer les fotografies, depèn del grau del paper, de la llum i de la mida i forma de la caixa. Segons aquests condicionants, s’havia d’utilitzar un temps d’exposició més o menys llarg.

També ens va explicar les diferents zones que tenia a l’habitació on revelava. La zona humida, on hi tenia les cubetes i els líquids químics; i la zona seca, on retallava i preparava les càmeres. I, òbviament, el procés de revelat.

Finalment ens va explicar com havia composat el treball, les seves conclusions, els resultats de l’experiment i ens va ensenyar les fotografies, negatius i positius.

Zaida Linares
Júlia Solà
B1B

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *