Menys residus és més vida

A Catalunya produïm més de 3,7 milions de tones de residus municipals cada any, és a dir, cadascú de nosaltres genera aproximadament 1,6 kg de deixalles cada dia. Per això els de CM hem cregut important participar en aquesta activitat. és una exposició itinerant on ens han ensenyat moltes coses.

 

Objectius de l’activitat

  • Conèixer diferents maneres per a generar menys residus.

  • Fomentar la recuperació, la reutilització i el reciclatge.

  • Prendre consciència de la importància de que tot això ens ajudarà a preservar els recursos naturals, a estalviar diners i energia i, a gaudir d’una millor qualitat de vida.

  • Conèixer diferents productes ecològics.

 

Descripció de l’activitat

Ens han portat una exposició. En uns cartells era el joc de la compra responsable i en uns altres les coses que podem fer a la cuina de casa nostra per no contaminar i generar tants residus.

En el primer hem fet el joc i hem après quins envasos és millor que comprem segons el material de que estan fets o quines coses podem comprar per no generar tants residus o reutilitzar els envasos.

Quan anem al supermercat hem d’anar en compte amb el què comprem. Els tetrabrics són els envasos que més contaminen pel seu material, ja que no es pot reciclar perquè està fet d’alumini i cartró junt. En canvi el vidre és el millor envàs, ja que el vidre es pot reciclar, es fon i e spoden fer noves coses. Per tant a l’hora de comprar és millor comprar aliments, begudes, etc en envasos de vidre.

Les bosses de plàstic contaminen molt, ja que estan fetes de petroli i aquest algun dia s’acabarà. Per tant és millor anar a comprar amb un cabàs i així no es produeix cap residu, o amb bosses de paper.

Per altra banda és millor comprar envasos grans que petits, ja que generen menys residus. Gemnrea menys residus una garrafa de 8l. d’aigua que 8 ampolles.

És important reduir les escombraries, així segur que no contaminem. Per tant és millor comprar tomàquests i triturar-los per fer uns macarrons, que comprar un envàs amb tomàquet.

Hem après que si no reciclem les deixalles, tot barrejat va a unes muntanyes descombreries i això la terra ho filtra i contamina molt. Hi ha tres contenidors, el groc pel plàstic, el verd pel vidre i el blau pel cartró. Per tant és important tenir a casa unes escombraries amb tres apartats per separar les deixalles.

No hem de gastar tant paper i si l’utilitzem que sigui reciclat, ja que així es talen molts arbres. Hi ha productes ecològics com sabons, papers, aliments, llibretes, llapis, etc que estan fets de materials naturals no contaminants.

Hi ha electrodomèstics que es diuen de “classe A” que gasten menys energia per al seu funcionament.

És millor usar tovallons de roba que de paper, els de roba es renten i es tornen a utilitzar.

També podem utilitzar bombetes de baix consum que no gasten tanta energia.

És millor comprar envasos de vidre que llaunes. També és millor utilitzar carmanyoles per a portar els aliments com l’esmorzar i així no generem residus, ja que la carmanyola es neteja i es reutilitza.

A la cuina podem usar draps de roba en comptes de paper de cuina i així no generem residus.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *