CINC MANÈRES D’ESTIMULAR ERA INTELLIGÉNCIA DIA A DIA

En tot liéger un article d’Eva SerenoRedacción Aprendemas sus era manèra d’estimular era intelligéncia e èxtret aguesta informacion que vos pòt servir d’ajuda entà auer ua ment mès agila e mès aguda, entà agranir era concentracion e auer ua mielhor capacitat de responsa podem:

  •   Hèr calcul mental. Podem començar per operacions senzilhes e agranir eth nivèu de dificultat enquià arribar a hèr multiplicacions, divisions, … damb mès digits.
  • Memorizar. Ac podem hèr damb tèxti (poèmes, cançons, fragments d’un libre, òbra de teatre, ….), objèctes o diboishi que podem reprodusir sus un papèr.
  • Hèr exercici fisic de manèra periodica, se pòt èster diàriament. Enter es activitats mès indicades i a er aerobic o d’autes pràctiques que requerisquen memorizar coreografies o movements ritmics.  Ua alternatiua ei era dança. Era activitat fisica ajude a mielhorar era concentracion e a processar naui coneishements ja que cau rebrembar naui passi o movements qu’emmagazimam en cervèth.
  • Es jòcs malabars e es manualitats. Pòden èster de molti tipes, mès entà que siguen utiles que an de besonh que i age movement des mans (tricotar, bolilhos, …)  Era clau radique en que se mielhoren e abilitats motritz associades damb eth cocient intellecturau.
  • Hèr era meddiada, maugrat que mos semble incredible e susprenent. Eth motiu ei que pendent eth sòn s’ajude a emmagazimar es coneishements. En aguest procés se passen der ipocamp ath còrtext cerebrau, de manèra que se liure aguesta part deth cervèth entà que pogue emmagazimar naua informacion e naui coneishements que se vagen aquerint.

  Demori qu’aguesta informacion vos sigue d’utilitat.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari