TANGRAM!

A 5è d’EP hem fet el nostre TANGRAM, un joc que fomenta la creativitat i l’enginy. Hem passat una molt bona estona construint figures amb les seves set peces. Que divertit!

La bona convivència

Per a mi una bona convivència és saber conviure amb els que m’envolten. És important evitar baralles, insults i discussions; ens hem de conscienciar d’utilitzar el diàleg.

Amb els amics cal tenir bona relació, ajudar-nos entre nosaltres, explicar-nos els sentiments, compartir…

Pel que fa la família, hem d’estimar-nos i col.laborar.

Si vols que els altres siguin amables amb tu,  tu has de fer el mateix amb ells.

Onna Ferrer

 

 

La convivència és la relació que tenim entre nosaltres. Per tenir-la bona has de ser respectuós, escoltar als altres i ajudar. 

Si tens bona convivència amb la família, els amics i els companys de l’escola seràs feliç a la vida.

Ahmadou Camara

 

La convivència és la relació que tu tens amb les persones que t’envolten.

Si tu vols tenir una bona convivència has de respectar,ser amable,fer cas i no tenir conflictes amb els pares,amb els germans,amb els amics etc…

Si tu vols que els altres et tractin bé, tracta´ls com t’agradaria que t’ho fessin a tu.

Abril Quiroga

 

Dia solidari – Marató de TV3 + Donació de sang

El dia quatre de desembre, a les portes de les festes de Nadal, la nostra escola va organitzar dos actes solidaris adreçats a les persones que ho necessiten.

El primer va ser de col·laboració a la Marató de TV3 i el segon a la donació de sang.

La festa de la Marató enguany va anar adreçada al recapte de diners per a la investigació de les malalties minoritàries. Vam organitzar quatre actes, dos, fets pels alumnes: manualitats per vendre-les a les famílies i, un berenar solidari. Paral·lelament, l’ A.F.A., va organitzar uns altres dos: una tómbola i un esmorzar solidari amb jocs de taula.

Pel que fa la donació de sang, Cicle Inicial, van fer un experiment per veure les components de la sang, juntament amb un vídeo;  6è d’ E P , ens vam encarregar de la publicitat de la campanya; 3r d’ E S O, ens van fer xerrades per conscienciar-nos de la importància de donar sang i, finalment, va venir un autocar perquè les famílies i veïns en poguessin donar.

Aquests actes, m’aporten a part de valors com la solidaritat, a saber, que el que estem donant, ja siguin diners o sang, és molt important per a la vida d’altres persones que ha sigut afectades d’una manera o d’una altra.

Guerau Peguera Rubio

El dia 4 de desembre, a les portes de les festes de Nadal, la nostra escola va organitzar dos actes solidaris adreçats a persones que ho necessiten.

El primer va ser de col·laboració a la Marató de TV3 i el segon a la donació de sang.

La Festa de la Marató enguany va anar adreçada al recapte de diners per a la investigació de les malalties minoritàries.

Aquell dia van fer moltes activitats per guanyar diners, per exemple, al matí totes les classes van fer una manualitat nadalenca per vendre, a la tarda vam fer un berenar solidari i, dies després l’AFA va organitzar una tómbola i un esmorzar solidari.

Pel que fa a la donació de sang també vam fer vàries activitats: Els nens@ de Cicle Infantil van fer un experiment per veure els components de la sang i demostrar que no es pot fabricar, nosaltres (l’ alumnat  de 6è) vam fer un dibuix, un anunci i una carta promocionant aquesta campanya, 3r d’ESO va fer una xerrada a tots els nens i nenes per conscienciar-nos de la important que és donar sang i per últim va arribar l’autocar de la donació.

A mi aquest dia m’agrada molt perquè aprenc a ser més empàtica i a valorar el que tinc, que no tinc cap malaltia ,estic sana i puc ajudar als altres.

Ainhoa Bosch Martínez

El massís de Collserola

El massís de Collserola és un dels espais naturals més grans que hi ha prop de Barcelona. Amb el Tibidabo, com a turó, aquest Parc Natural ofereix un munt d’activitats per gaudir de la natura i de la vida sana. Fa unes setmanes, el 5 de novembre, l’alumnat de la primària de l’escola, vam anar en bus a aquest indret tan bonic. Vam fer un itinerari pel bosc observant les fulles de tardor caigudes i els  arbres de fulles verdes i de tronc robust.

Enmig de la ruta, vam parar a un lloc des d’on vam veure i dibuixar un pont de fusta vell; però bonic, el magnífic estanc amb aneguets, la flora , la fauna…

A l’hora de dinar vam anar a la plaça del parc i allà van visitar-nos  una família de porcs senglar que buscaven menjar, quin enrenou!

Va ser una experiència enriquidora perquè ens va encantar el paisatge; poder dibuixar-lo i pintar-lo.

 Mireia Solís Carretero.

6è d’EP.