Rugbi

1. INTRODUCCIÓ  I PARAULES CLAU    (vídeo:http://www.youtube.com/watch?v=fRcBJb2eCxo).

Joc d’equip amb diferentes modalitats:

-Rugby a 15

-Rugby a 13

2. REGLAMENT

El terreny de joc on es juga es de 100 x 60 metres. Parlem sempre del rugbi a 15. Tenim 15 jugadiors dels quals distingim entre els davanters (formats per 2 pilars, 1 taloner, 2 segones lineas i 3 terceres), i tres quarts (2 mitjos, 2 centres, 3 darrers dels quals 2 son ales i 1 és darrer).

La durada d’un partit és de dues parts de 40 minuts amb 5 minuts de descans.

La puntuació funciona de la següent manera:

-Assaig: són 5 punts i es realitza plantant la pilota a terra dintre la zona de marca.

-Transformació: equival a 2 punts i es realitza xutant a pals després d’un assaig.

-Cop de càstig: equival a 3 punts. És realitza xutant la pilota per sobre la porteris després d’una infracció o bè jugant a la mà.

-Xut de rebot: són 3 punts. Passar la pilota per sobre la porteria.

Les principals regles a apendre són:

-Avant: quant la pilota cau o es passada cap endavant del jugador que la porta. Es sanciona amb melé.

-Retenció: es produeix quan un jugador amb possessió de la pilota és placat i no deixa anar la pilota. Es sanciona amb un cop de càstig.

3. ACCIONS TÈCNIQUES I TÀCTIQUES

3.1 TÈCNICA D’ATAC

-La passada

-El xut: xut de volea (allunyar el joc o guanyar metres), xut ras (per recuperar la pilota), xut plantar (per aconseguir punts)…

-Percussió: acció que porta a terme el portador de la pilota quan estant dret, entra en contcte amb un adversari que està placant-lo. Consisteix amb xocar amb l’adversari amb l’espatlla. (Maul= mol)

3.2 TÈCNICA DE DEFENSA

-Recepció

-Placatge: només es permet placar al jugador que porta la pilota i mai per sobre de la línia de les seves espatlles. Placatge frontal desde la posició de genolls, cuclilles, dret.

3.3 TÈCNICA I TÀCTICA D’EQUIP

     La melé és la fase estàtica on davanters es col.loquen de forma ordenada i que serveix per`posar en joc la pilota després d’una infracció lleu. 8 jugadors (davanters) distribuïts en 3 línies anomenades 1ª línia, 2ª línia i 3ª línia.

     El toc parteix d’una fase estàtica que té lloc quan la pilota o qui la porta surten per la lónia de banda. Les davanteres formen 2 estructures lineals perpendiculars a la línia de banda, separades entre sí per 1 metre de distncia. El taloner de l’equip que no ha tirat la pilota a fora serà l’encarregat i responsable de llençar a l’espai que hi ha entre les dues línies.

     El mol són agrupaments de jugadors on la pilota sállibera  a la mà. Quant en l’agrupament la pilota s’allibera per terra es coneix per melé espontània.

4. SESSIÓ ENTRENAMENT I/O APRENENTATGE

Introducció als passes, al contacte (puck) i familiarització al placatge

5. ACTITUDS; VALORS I NORMES

Violencia i violent. Esport.

Xut a pals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *