Taller de Realitat Virtual per Treballar el Cyberbullying

El passat dijous 27 de febrer, els nens i nenes de 6è van participar en un taller de realitat virtual dedicat a la prevenció del cyberbullying. Aquest taller forma part del projecte WEKO, una iniciativa que busca conscienciar els alumnes sobre l’ús responsable de les tecnologies i fomentar el respecte a les xarxes socials.

Mitjançant ulleres de realitat virtual, els alumnes van viure experiències immersives que els van ajudar a comprendre millor les conseqüències del cyberbullying, tant per a les víctimes com per als espectadors i els qui el provoquen. L’activitat va generar reflexió i debat entre els participants, que van poder compartir les seves impressions i aprendre estratègies per prevenir i actuar davant d’aquest tipus de situacions.

Va ser una experiència molt enriquidora que ens ha permès posar-nos a la pell dels altres i entendre la importància de fer un bon ús de les xarxes. Seguirem treballant en aquest projecte per promoure un entorn digital segur i respectuós per a tothom!

Fotografies del Taller de Realitat Virtual 

Jornades d’Atletisme de Cicle Superior a Sant Vicenç dels Horts

El passat 12 de març, l’alumnat de sisè va participar en les jornades d’atletisme que es van celebrar al camp de futbol de la Barruana a Sant Vicenç dels Horts. Aquesta trobada esportiva es va realitzar conjuntament amb la resta d’escoles del municipi, oferint una experiència única de convivència i esport.

Gràcies a l’Ajuntament i al grup de treball de mestres d’educació física, aquestes jornades es van dur a terme amb gran èxit. La dinamització va estar a càrrec dels mestres d’educació física i de l’alumnat del cicle del grau d’esports d’un institut d’Olesa, que van col·laborar activament en l’organització i desenvolupament de les activitats.

Durant la jornada, els i les alumnes van gaudir d’un ampli ventall de proves atlètiques com curses de velocitat, salts i llançaments, fomentant valors com l’esforç, el treball en equip i el respecte. Va ser una jornada plena d’emoció i diversió, on tothom va poder donar el millor de si mateix en un ambient esportiu i de companyonia.

Agraïm a totes les persones implicades en l’organització per fer possible aquesta experiència tan enriquidora per als nostres alumnes.

Fotografies de la Jornada d’atletisme 

Descobrint els Micro:bits a Sisè!

A sisè estem explorant el meravellós món de la programació amb els micro:bits! Però, sabeu què és un micro:bit?

Un micro:bit és un petit ordinador programable creat per la BBC per ajudar els nens i nenes a aprendre a codificar de manera divertida i interactiva. Tot i la seva mida reduïda, és molt potent i compta amb diverses funcionalitats, com una matriu de LEDS, botons programables, sensors i fins i tot connexió Bluetooth!

Amb aquests dispositius, a classe estem aprenent a programar mitjançant entorns com MakeCode i Python. Hem creat simples missatges lluminosos, però fins i tot podem crear a jocs i sensors de temperatura. Ens encanta experimentar i veure com els nostres codis cobren vida!

Els micro:bits ens ajuden a comprendre millor la tecnologia i a desenvolupar la nostra creativitat i pensament lògic. A mesura que avancem en els nostres projectes, descobrim que la programació no només és una eina poderosa, sinó també molt divertida!

Fotografies

 

APADRINAMENT 6è-I5

Aquest curs, els divendres al matí s’ajunta la classe de I5 i la de 6è per compartir una estoneta de lectura.

Els/Les alumnes de 6è són els padrins i padrines dels/les alumnes de I5. Aquests/es ajuden moltíssim als seus fillols i les seves filloles a millorar en el seu procés d’aprenentatge de la lectura.

Mireu quins moments més macos de compartir aprenentatges i contes junts i juntes!

APADRINAMENT 6è i I5

KAHOOT EDAT CONTEMPORÀNIA

Abans de donar per finalitzat el projecte de l’edat contemporània, els nostres companys Daenny i Santi ens han preparat un Kahoot sobre els conceptes que hem treballat durant el projecte per poder repassar de cara al Posa’t a prova. A més a més, els ha servit per poder practicar una exposició oral en llengua catalana.

Mireu que bé ens ho hem passat!

KAHOOT EDAT CONTEMPORÀNIA

SORTIDA AL REFUGI 307

Els i les alumnes de sisè hem visitat el refugi antiaeri 307 de Poble Sec. Es tracta d’un refugi de la Guerra Civil espanyola que es va construir amb l’esforç de moltes persones del mateix barri amb l’objectiu de protegir-se dels bombardejos que les tropes nacionals van portar a terme durant l’any 1937 i fins el final de la guerra.
La Maria, la nostra guia, ens ha explicat detalls sobre la seva construcció i ens hem pogut identificar amb les persones que van haver de refugiar-se quan a sobre dels seus caps queien les bombes que destruïen les seves cases. Ha estat una sortida amb una alta càrrega emocional que ens ha impactat i que ens ha ajudat a reconèixer una mica millor alguns dels elements que van marcar la Guerra Civil espanyola i així tancar el projecte de l’Edat Contemporània.
Per relaxar-nos després de la visita, hem anat a jugar a un parc i després hem pogut dinar junts i gaudir d’estona lliure plegats.

Si cliqueu a l’enllaç podreu veure les fotos de la sortida.

REFUGI 307

TEATRE

Aquest curs hem iniciat el projecte del TEATRE ESCOLAR. Durant aquest trimestre hem pogut gaudir de diferents activitats a l’escola a càrrec del Toni, el nostre director de teatre. A través d’aquestes activitats ens hem introduït en el món de la interpretació, ens hem pogut conèixer a nosaltres mateixos i també la nostra capacitat d’interpretació deixant de banda la vergonya.

A continuació, podeu veure unes imatges de les diferents activitats que hem anat fent, expressió corporal, petites obres de teatre, mostra de talents, entre d’altres.

IMATGES TEATRE

XERRADA AMI

Durant la setmana del 24 al 31 d’octubre se celebra la Setmana de l’Alfabetització Mediàtica Informacional. Enguany va dedicada al periodisme científic. Des del Canal de Reporters i BESCAT es va realitzar una conferència en directe amb la Cori Calero, periodista de la TV3. L’alumnat de 5è i 6è va poder fer-li preguntes. És per això que durant aquestes sessions de biblioteca, l’alumnat del Cicle Superior s’ha convertit en caçadors/es de notícies científiques!!! A partir de les 10 característiques que ens han fet arribar el Canal de reporters i Programa de biblioteques escolars de Catalunya (BESCAT, hem destriat, d’entre 6 notícies, quines eren científiques i quines no i hem explicat el motiu de la nostra decisió.

Si cliqueu sobre la 1a imatge podreu veure les fotos de l’activitat “caçadors de notícies científiques” i les preguntes i fotos del moment de l’entrevista de la Cori Calero; si cliqueu a la 2a imatge, podreu veure l’entrevista sencera amb la Cori Calero:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta activitat va adreçada a millorar l’alfabetització mediàtica informacional del nostre alumnat, objectiu de millora que forma part del Pla d’acció del Programa Erasmus+ de biblioteques escolars d’enguany.

#bescat #ami#canaldereportersGlobalMILWeek