Xerrada sobre Internet Segura

El passat dilluns 21 de març l’alumnat de cicle superior va rebre la visita d’un Mosso d’Esquadra de l’Anoia per conscienciar als alumnes dels perills que suposa tenir accés a les xarxes socials, com Instagram, Facebook, Tik Tok, Twitter i també participar en xats de videojocs.

El Mosso va iniciar la conversa amb un exemple molt visual: Quants de vosaltres veniu a l’escola conduint el cotxe dels vostres pares? La resposta va ser rotunda: Ningú, perquè és il·legal conduir si ets menor de divuit anys. Aprofitant aquesta resposta, el Mosso va explicar que també és il·legal tenir compte propi en una xarxa social, així com també participar en videojocs que tingui un PEGI, si encara no tens l’edat permesa per llei marcada ( que acostuma a ser entre 14 i 16 anys).

Molts dels nostres alumnes tenen algun perfil a una de les xarxes anomenades. Per aquest motiu, el Mosso davant dels alumnes va crear un perfil fals amb el nom d’un suposat alumne conegut per ells. Aquest suposat conegut podria ser una persona adulta o un alumne que vulgui assetjar o “fer mal” a un altre company. També, va aprofitar per explicar denúncies reals rebudes a la seva comissaria per fer visible que aquestes situacions els hi poden passar a ells i a elles.

Per acabar la xerrada, el Mosso els va fer reflexionar sobre el poder de la paraula. Qualsevol problema sempre és millor solucionar-ho a través del diàleg i el respecte.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *