Tessellations

Un dels blocs que desenvolupem dins del Projecte de Geometria de Llengua Anglesa (PELE) a Cicle Superior (6è) és el de Tessellations que consisteix en repetir una forma geomètrica moltes vegades – sense forats ni superposicions- creant una espècie de mosaic. Alguns polígons permeten fer tessellations -triangles, quadrilàters, hexàgons- però altres no -pentàgons, octògons- i ells aprenen a distingir-los i saber-ne la causa.  Les tessellations també permeten combinar diferents polígons i llavors els alumnes han de saber anomenar-los.

Tanmateix, el més interessant és dibuixar tessellations a partir de figures irregulars,  imaginar-nos quin objecte o animal pot ser i donar-li vida, és a dir dibuixar-lo i pintar-lo. El resultat pot ser espectacular. El procés consisteix en triar un polígon, buidar-ne una part d’un costat (o de dos, o més) i la part buidada afegir-la a un altre costat: així creem la figura irregular. Cal tenir paciència, seguir unes normes  i anar en compte perquè a vegades és difícil aconseguir que totes les figures encaixin.

Per tal que veieu el procés i també alguns resultats obtinguts us passem algunes fotos.

tessellations

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *