Jornades Culturals: ELS LLEGUMS

L’any 2016 ha estat declarat Any Internacional dels Llegums per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO). L’esmentada organització es proposa amb aquesta celebració sensibilitzar l’opinió pública sobre els avantatges nutricionals com a part d’una producció sostenible encaminada a aconseguir la seguretat alimentària i la nutrició.

Podeu trobar més informació a …http://www.fao.org/pulses-2016/es/

Arran de la iniciativa de les Nacions Unides, i sabent la importància que una bona alimentació té pels nostres alumnes, vam decidir que els llegums fossin el tema de les Jornades Culturals d’enguany i esdevinguessin també el fil conductor de diferents activitats que realitzarem al llarg del curs.

Al llarg de la darrera setmana de novembre, vam fer tot d’activitats relacionades amb aquest tema: visita i compra de llegums al Mercat Central de Reus, experiments amb llegums, tallers artístics i de construcció d’instruments amb llegums, elaboració de receptes amb llegums, una gimcana esportiva, lectura de contes i cançons…

Les Jornades Culturals sempre són un bon moment per obrir les portes de  l’escola a persones que vulguin compartir amb nosaltres el seu temps i els seus coneixements i vivències, i aquesta vegada hem tingut la sort de poder comptar amb la col·laboració de la cuinera Mariona Quadrada (que va fer una xerrada molt interessant sobre l’origen dels llegums i l’ús que se’n fa avui dia), l’assessor en horts escolars Pitu Nolla (que ens va ensenyar les diferents llavors i com fer-ne planter), la Teresa Ollé i la Coia Anguera (que van dinamitzar uns tallers sobre els hàbits alimentaris), i també de les famílies (que van preparar receptes boníssimes a base de llegums perquè tots les poguéssim tastar).

Moltes gràcies a tots!

I recordeu…menja sa, menja llegums!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *