Paraules agudes, planes i esdrúixoles

Els alumnes de 4t hem començat les classes de català repassant la separació de paraules en síl·labes i reconeixent la síl·laba tònica de cada mot. Ens interessa molt fer-ho bé perquè no volem equivocar-nos a l’hora d’identificar les paraules agudes, planes i esdrúixoles. Així quan estudiem l’accentuació dels mots ens serà molt més fàcil.

Heu provat mai de saber si les paraules són agudes, planes o esdrúixoles, fent-ho musicalment. Si us hi fixeu les agudes són les més dures, com que la síl·laba tònica és l’última, s’acaben de sobte. Les planes ja són més divertides, la síl·laba tònica és la penúltima, i llavors quan les llegeixes fan un so de puja i baixa. I les esdrúixoles, aquestes són les més boniques, quan les llegeixes dóna la sensació que cantis, perquè després de la síl·laba tònica n’hi ha dos més d’àtones. Per fer aquest treball hem fet un gran recull de paraules agudes, planes i esdrúixoles i després les hem anat cantant. Vols provar-ho? Doncs tu mateix.

Wordle: agudes

Wordle: esdrúixoles

5 thoughts on “Paraules agudes, planes i esdrúixoles

  1. nerea ferrer

    esta molt be pero podrian haver-hi més paraules agudes planes i esdrúixoles

  2. mgarc582

    I a nosaltres ens agrada que tu també i participis i ens vagis comentant coses.
    Neus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *