EL RELLEU DE CATALUNYA

El passat dia 19 de desembre de 2018 els alumnes de 4t vam acabar el projecte de les comarques de Catalunya realitzant una maqueta feta amb fusta  i plastilina. Ho vam fer amb grups de 2, 3 o 4 persones i ens va agradar moltíssim. Un cop feta la maqueta de Catalunya les vam anar a exposar a les diferents classes d’educació primària. Ens va agradar molt l’experiència viscuda!

Després vam fer un experiment d’un volcà. Us preguntareu per què…

Doncs perquè a la comarca de la Garrotxa hi ha molts volcans però estan extingits. Els volcans erupcionen quan tenen molt magma acumulat. Aquest magma està a molts graus de temperatura i surt de dins del volcà i surt pel cràter. Quan hi ha una erupció, primer surten gasos, després gasos barrejats amb cendra i després surt la lava.

Així doncs, els materials que vam utilitzar van ser: una ampolla d’aigua petita, paper de diari, cola, pintura marró, vinagre, bicarbonat, aigua i sabó.

Primer vam fer boles de paper de diari i les vam enganxar en forma de con. Llavors vam retallar tires de paper de diari i les vam enganxar al voltant del volcà. Tot seguit el vam pintar de color marró i després vam posar tots els ingredients necessaris.

En primer lloc vam afegir una mica d’aigua, després vam afegir tres cullerades de bicarbonat, 5 premsades de sabó i finalment vam afegir ¼ de vinagre. L’erupció va ser imminent gràcies a la reacció química. Va ser al·lucinant!

dav