Els pollets de 1r

Aquesta setmana a les classes de primer ens han nascut 5 pollets, estem molt contents i ho volem explicar a tothom.

El dia 18 de març els pares de l’Oriol Martí, que viuen en una casa de pagès que es diu El Jalech, ens varen portar 6 ous de gallina rossa i 6 ous de gallina perica; aquests ous havien estat prèviament fecundats pel gall.

Vàrem posar 3 ous de gallina rossa i 3 de gallina perica a cada incubadora, ja que tenim una incubadora per cada classe.

En un recipient de les incubadores hi varem posar aigua, per mantenir la humitat, després la varem endollar i un llum que s’encén i s’apaga manté els ous sempre calents; el llum ha de funcionar dia i nit i també els caps de setmana.

 Els ous s’han de girar al matí i a la tarda perquè l’embrió no s’enganxi a la closca; això ho feia cada dia un encarregat.

Cada setmana els pesàvem i varem observar que a mida que passen els dies els ous perden pes, això és bo perquè vol dir que els polls estan creixent dintre de l’ou.

El diumenge 6 d’abril al vespre l’Elena, que és la mestra que s’ha encarregat de girar els ous els caps de setmana, va veure que ja havien nascut 2 pollets a la classe de 1r B i durant aquella nit en va néixer un altre. Quan varem arribar l’endemà varem tenir una gran alegria.

Durant el matí de dilluns els nens i nenes de 1r A varen poder veure com de la incubadora de la seva classe naixien 2 pollets més.

Després els varem posar tots 5 en una caixa grossa de cartró amb una menjadora plena de pinso, una abeuradora plena d’aigua i, sobretot una bombeta molt potent sobre la caixa perquè els seguís escalfant.

Ara ja tenen uns quants dies i són molt macos. Molts nens i nenes de l’escola i pares, mares, avis..els venen a veure sovint.

Quan creixin una mica els tornarem al Jalech perquè visquin amb els seus pares.   

Ens ho hem passat molt bé fent aquesta activitat i hem après un pilot de coses.