Lectura a la fresca

Ja es respira l’estiu i, amb el soroll i l’olor dels petards, us deixo les últimes recomanacions del curs. Aquest cop, a més d’àlbums il·lustrats, hi trobareu una novel·la (“Els imaginaris”) i un còmic (“El zoo petrificat” dels Diaris de la Cirera)

Espero que els gaudiu i que passeu un bon estiu!!!!

 

L’avellana

Resultat d'imatges de l'avellana combel

Text: Anne-Florence Lemasson.

Il·lustracions: Dominique Ehrhard.

Editorial: Combel.

Edat recomanada: A partir de 2 anys.

Sinopsi argumental:

“L’avellana” és un conte pop-up que ens explica una història ben senzilla: arriba l’hivern i l’esquirol està collint aliments. Li cau una avellana al terra i, com que està nevant, la neu la cobreix. Diferents animals van passant per allà fins que arriba la primavera i, de nou, la vida s’obre pas.

“L’avellana” és un conte preciós estèticament; Una veritable obra d’art! Cada pàgina que passem és un “oooohhh”. El fons, amb el blanc de la neu només trencat per les petjades dels animals o els brins d’herba i el verd en arribar la primavera, fa destacar, encara més, les figures dels protagonistes.

Resultat d'imatges de l'avellana combel

 

 

 

 

Resultat d'imatges de l'avellana combel

 

 

 

 

 

 

 

L’ós que abraçava els arbres

L'ós que abraçava arbres

Text i il·lustracions: Nicholas Oldland.

Símbol Editors.

Edat recomanada: A partir de 3 anys.

Sinopsi argumental:

El protagonista d’aquesta història és un ós feliç i amable que es passa els dies abraçant a tots els arbres i animals que troba pel seu camí. Un dia, però, apareix pel bosc un llenyataire que comença a donar cops de destral a un dels seus estimats arbres. L’ós s’enfada molt i és a punt d’atacar l’home però, llavors, s’adona que ell és incapaç de fer mal a ningú. Què us sembla que farà, aleshores?

 

71 ovejas

 

 

Text: Pablo Albo.

Il·lustracions: Guridi.

Editorial: Canica books.

Edat recomanada: A partir de 4 anys.

Sinopsi argumental:

71 ovelles decideixen jugar un partit de futbol. Són moltes i no és fàcil organitzar-se però, finalment, el partit comença. Per desgràcia, no dura molt de temps! La pilota queda atrapada a les branques d’un arbre. Totes les ovelles s’uneixen per fer-la caure però, ho aconseguiran?

 

L’increïble nen menja llibres

Resultat d'imatges de l'increïble nen menjallibres

Text i il·lustracions: Oliver Jeffers.

Andana editorial.

Edat recomanada: A partir de 5 anys.

Sinopsi argumental:

L’Enric és un nen a qui li agraden molt els llibres però “no com ens agraden a tu i a mi, no. Res a veure. A l’Enric li encantava menjarse’ls!”. Tot va començar el dia que va decidir provar-ne un. Primer es va menjar una paraula, després una frase, tot seguit, una pàgina sencera, fins que se’l va cruspir del tot. I que bo que el va trobar! Tan bo que ja no va poder deixar de menjar-ne. Novel·les, enciclopèdies, diccionaris, llibres de matemàtiques… tots li agradaven! i quina va ser la seva sorpresa quan va veure que, el que contenien els llibres que es menjava, es convertia en coneixement que li arribava al cervell sense cap mena esforç. L’Enric va pensar que si continuava així esdevindria el nen més intel·ligent del món però, és clar, les coses no sempre són tan senzilles… Un dia, l’Enric va agafar una bona indigestió i, a partir d’aquell moment, “tot el que aprenia es barrejava… perquè no tenia temps per a digerir-ho com cal”. Tothom li aconsellava que deixés de menjar llibres, que no li feien cap bé i, finalment, l’Enric va prendre una encertada decisió. Quina? La resposta, a dins del llibre…

Aquí en teniu un petit tastet (i mai millor dit!):

https://www.youtube.com/watch?v=C7Vnj0aCltI

 

La gran fàbrica de les paraules

Resultat d'imatges de la gran fàbrica de les paraules

Text: Agnès de Lestrade.

Il·lustracions: Valeria Docampo.

Editorial: Tramuntana.

Edat recomanada: A partir de 5 anys.

Sinopsi argumental:

L’Oriol viu en el país de la gran fàbrica de les paraules. En aquest país, la gent, quasi no parla. Les paraules s’han de comprar per poder-les pronunciar i algunes, les més importants, són molt cares i només estan a l’abast dels més rics. Us ho podeu imaginar? Què  passaria si volguéssim expressar sentiments molt intensos però no poguéssim disposar dels mots que desitgem utilitzar? L’Oriol té aquest problema. Necessita aconseguir paraules per obrir el seu cor a la preciosa Ariadna, la seva estimada. Li vol dir: “T’estimo”, però no té prou diners per comprar aquest mot. A més, ha de competir amb el veí de l’Ariadna, un noi ric que pot disposar de totes les paraules que desitja. L’Oriol, però, descobrirà que la manera de pronunciar les paraules pot arribar a ser més important que les paraules per si mateixes. És així com, utilitzant mots aparentment senzills i insignificants, serà capaç d’enamorar l’Ariadna.

Us en deixo el booktrailer:

https://www.youtube.com/watch?v=aOqYxh6TMEI

 

Els imaginaris

Els imaginaris_3D_alta

Text: A.F. Harrold.

Il·lustracions: Emily Gravett.

Editorial: Blackie Books.

Edat recomanada: A partir de 8 anys.

Sinopsi argumental:

Quan l’Amanda s’inventa un amic imaginari, poc es pensa que en la vida d’aquests personatges no tot són flors i violes. D’entrada, tots els imaginaris viuen en constant neguit perquè saben que desapareixeran el dia que els seus creadors es facin grans o hi deixin de creure. Però, a més a més, arran d’un tràgic accident, l’Amanda descobrirà que en el món paral·lel dels amics imaginaris també hi ha persones malvades disposades a eliminar aquests éssers fantàstics. “Imaginaris del món: alerta! No us deixeu atrapar pel senyor Bunting!”

 

El zoo petrificat” (Els diaris de la Cirera 1)

megustaleer - El zoo petrificat (Els diaris de la Cirera 1) - Joris Chamblain

Autor: Joris Chamblain.

Editorial: Alfaguara.

Edat recomanada: A partir de 9 anys.

Sinopsi argumental:

“Hi havia una vegada…

De ben petita, em vaig prometre que si un dia tenia un diari, començaria així.

Hi havia una vegada… jo mateixa, la Cirera!

Tinc deu anys i mig i el meu somni és ser escriptora. El truc que jo tinc per explicar històries és observar la gent, imaginar-me la seva vida, els seus secrets…

Tots portem a dins un secret ben amagat que no expliquem a ningú, però que fa de nosaltres el que som. Ara mateix, amb les meves amigues, la Lina i l’Èrica, observem un home realment misteriós…”

De la col·lecció, “Els diaris de la Cirera”, hi ha tres còmics traduïts al català i al castellà amb els títols següents: “El zoo petrificat”, “El llibre misteriós” i “Els cinc tresors”.

“Els diaris de la Cirera” ha guanyat el Premi al Millor Còmic Infantil d’Angoulème, el premi de novel·la gràfica més prestigiós d’Europa.

 

Els Huguis en El jersei nou

Resultat d'imatges de els huguis i el jersei nou

Text i il·lustracions: Oliver Jeffers.

Andana Editorial.

Edat recomanada: A partir de 10 anys.

Sinopsi argumental:

Els Huguis són tots idèntics. Tots tenen el mateix aspecte, pensen el mateix i fan les mateixes coses. Fins que un dia, en Rupert, té la idea de fer-se un jersei nou i diferent. Com reaccionaran els altres Huguis?

Aquest article ha estat publicat en Lectures recomanades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Lectura a la fresca

 1. Ma.Àngels diu:

  De res, guapa!!!!
  Gràcies a tu per llegir-me i pel teus comentaris.

  Jo també us trobo a faltar…
  Ma.Àngels

 2. Rebeca Peña diu:

  Gràcies per les recomenacions…
  Et trobarem a faltar, MªÀngels…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *