Au bona nit!!!

Resultat d'imatges de au bona nit

Resultat d'imatges de au bona nit

Imatge relacionada

RESSENYA CONTE

“Au, bona nit!”

Text: Jory John.

Il·lustracions: Benji Davies.

Andana Editorial.

Edició: Novembre de 2016.

Edat recomanada: A partir de 3 anys.

 

SINOPSI ARGUMENTAL.

L’ós té molta son. Molta, molta son! De fet, es podria passar setmanes dormint. Però el seu veí, l’ànec, està més despert que mai i té un munt de coses interessants per fer: jugar a cartes, mirar una pel·lícula, muntar un grup de música, fer batuts, xerrar, llegir llibres en veu alta…

Aconseguirà l’ós dormir o, al contrari, acabarà cedint a les propostes del seu insistent veí?

 

“Au, bona nit!” és un àlbum il·lustrat amb dos protagonistes antagònics que ens faran somriure. L’autor i l’il·lustrador fan un gran treball i aconsegueixen que el conte tingui ritme i que el text i les il·lustracions es complementin. L’ós i l’ànec estan perfectament perfilats per l’il·lustrador Benji Davies que és capaç de dotar-los d’una gran expressivitat que fa que, ràpidament, ens identifiquem amb ells. Les il·lustracions i el text, format per frases curtes, donen a la història un gran dinamisme.

Per a mi és un excel·lent àlbum il·lustrat que ens farà passar, de ben segur, una bona estona.

 

L’ESCRIPTOR.

Jory John va néixer als Estats Units, concretament, a Santa Cruz, Califòrnia. Les seves publicacions inclouen llibres per a públic infantil i, també, per a adults. Ha rebut dues vegades l’EB white Read-Aloud Honor. D’entre la seva obra destaquen els bestsellers “The terrible two” i “Tots els meus amics són morts”. També ha publicat: “Els problemes d’en Pingüí”, “The bad seed”, “Quit calling me a monster” i els àlbums il·lustrats que tenen com a protagonistes l’ós i l’ànec: “Come home, already!” (no em consta que hagi estat traduït ni al català ni al castellà), “Au, bona nit!” i “Au, si jo t’estimo!”.

Jory John ha escrit pel New York Times, la Crònica de San Francisco…

Va treballar, durant més de sis anys, com a director de programes al 826 València, un centre d’escriptura i educació sense ànim de lucre al Districte de la Missió de San Francisco.

Actualment viu a Oregon. Podeu trobar més informació sobre ell a la seva pàgina web: www.joryjohn.com

 

L’IL·LUSTRADOR.

Benji Davies va néixer l’any 1980 a Peterborough, Anglaterra. Va estudiar animació i ha portat endavant molts projectes, des de llibres il·lustrats i curtmetratges d’animació fins a vídeos musicals i comercials. Ha treballat en països tan diferents com l’Índia i Austràlia.

El seu àlbum il·lustrat, “La balena” (escrit i dibuixat per ell), va rebre el reconeixement del públic, de la crítica i el premi inaugural  de l’Oscar’s First Book de 2014. Entre les seves publicacions destacaria: “La balena a l’hivern”, “Grans amics”, “L’illa de l’avi”, “Come home, already”, “Au, bona nit!” i “Au, si jo t’estimo!”

Actualment, viu a Londres. Al seu lloc web podeu trobar mostres del seu treball: www.benjidavies.com

 

Aquest article ha estat publicat en Lectures recomanades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *