Mª Àngels Gil recomana…

Resultat d'imatges de el ramat cuento

“EL RAMAT”

Text: Margarita del Mazo.

Il·lustracions: Guridi.

Edicions La Fragatina

Edició: Abril de 2014.

Edat recomanada: A partir de 5 anys.

SINOPSI ARGUMENTAL.

Ser ovella és molt fàcil. Només cal seguir el que diu el manual: passejar, menjar, dormir… passejar, menjar, dormir… i ajudar a dormir. No fa falta pensar, n’hi ha prou en fer el que fa la resta del ramat. Però què passa quan una ovella no segueix el manual? Què passa quan diu que “NO” i deixa de fer allò que “suposadament” ha de fer?

“El ramat” és un àlbum il·lustrat divertit i, alhora, tendre que conté un gran missatge: Està bé, de tant en tant, aturar-nos a pensar sobre el que volem i el que no volem i no deixar-nos arrossegar pel riu de la vida.

Una recomanació: Llegiu-lo ben bé fins al final perquè, a la contracoberta, hi trobareu el desenllaç que, de ben segur, us sorprendrà i entendrirà (Ah! I no val mirar el final abans d’acabar de llegir tot el conte!)

“El Ramat” ha rebut diferents premis: Premio Fundación Cuatrogatos 2016 (EEUU), Premio Mejor Álbum Il·lustrado Plastilina & Bloggers 2015 i el Premi Millor Àlbum il·lustrat Gremi de Llibreters de Madrid 2014.

L’ESCRIPTORA.

Margarita del Mazo va néixer en un petit poble de Toledo. Es va llicenciar en dret però ara es dedica, exclusivament, a explicar i escriure històries. Imparteix, també, tallers de narració, escriptura creativa, animació a la lectura, teatre per a nens, etc.

Ha col·laborat, i col·labora, amb institucions com: el Instituto Cervantes, el Museo Nacional Reina Sofía, el Museo ABC, el Museo Thyssen, la Comunidad de Madrid, de Castilla La Mancha, el Centro Andaluz de las Letras, la Casa del Lector, ajuntaments, hospitals, biblioteques, festivals…

Va publicar el seu primer llibre l’any 2009 i, des d’aleshores fins avui, ha publicat dinou històries. Algunes d’aquestes han estat traduïdes a dotze idiomes. Ha rebut premis nacionals i internacionals de gran prestigi.

Heus aquí alguns dels seus llibres: “¡Puff!” (2017), “No Quiero Ser Rey” (2017), “El Pirata Malapata” (2015), “Carlitos, Super M” (2014), “Las Gafas de Ver” (2013), “¡A Mí No Me Comas! (2011).

L’IL·LUSTRADOR.

Raúl Nieto Guridi va néixer a Sevilla l’any 1970. El seu pare era delineant i la seva mare pintora. Va estudiar Belles Arts per autèntica devoció i vocació. En el terreny laboral ha passat per empreses de publicitat, de decoració, d’arquitectura efímera i de disseny gràfic. Des de l’any 2006 complementa el seu treball com a mestre de dibuix, a secundària, amb la il·lustració.

L’any 2009, segons ell mateix, troba “un estil propi” i l’any 2010 comença a publicar per editorials com AH Pípala, OQO, Narval, A buen Paso, Litera, La Fragatina i Tres Tigres Tristes. Destaquen les seves col·laboracions amb escriptors com Mar Benegas (“A lo bestia” i “Abecedario del cuerpo imaginado”), Margarita del Mazo (“Las gafas de ver” i “El rebaño”) i Pablo Albo (“El cascabel de la gata”, “Ruido” i “71 ovejas”), entre altres.

Amb textos propis publica “Si yo fuera un gran gigante”, “El rey de nada” i “Pasen y vean. Cuaderno de imaginar”.

Resultat d'imatges de el ramat cuento

Imatge relacionadaResultat d'imatges de el ramat cuentoResultat d'imatges de el ramat cuento

Aquest article ha estat publicat en Lectures recomanades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *