Part baixa del Serinyadell

El dia 4 de novembre vam anar d’excursió a la part baixa del Serinyadell acompanyats per la Rosa Cortada. Vam veure la Resclosa i després el Pou de Glaç. Ens va explicar el seu funcionament: era com una nevera gegant i només era per les persones riques del poble perquè valia molts diners. Hi treballava força gent i les condicions no eren favorables ja que feia molta fred. Vam anar on estaven les antigues glaceres, no gaire lluny on també hi havia una petita paret de pedra que aixecaven de cara al sol perquè no es fongués el gel. També vam veure un molí o el que quedava d’ell, que tenia dos pedres rodones que aixafaven el blat, la de baix tenia unes ratlles que transportaven el blat xafat a un bol molt gran i que funcionava amb aigua que provenia de la Resclosa. Ens va agradar molt poder fer aquesta excursió i que ens acompanyés la Rosa, ja que sap moltes coses sobre Serinyà.

nov16_poucs00