Celebrem la Castanyada

oct16_castanyadaAcabem l’octubre amb la celebració d’una festa tradicional catalana: la Castanyada.

Als petits de l’escola ens visita la Maria Castanyera, una velleta molt entranyable que arriba sempre carregada amb un cistell ple de fruits de tardor i que ens explica divertides anècdotes de la seva vida i del seu estimat gat, en Marramèu.

Els més grans de sisè organitzen les parades de la fira: distribuir l’espai, pensar quines parades hi posaran i quantes persones calen per a cada una, preparar el material necessari, fer els cartells,… i dinamitzar cada parada per tal que els seus companys més petits s’ho passin d’allò més bé.

L’ agutzil del poble -en Josep- ens cou les castanyes ben aromatitzades amb branques de pi i de romaní, després d’haver-les tallat i posat en remull una estona. Li queden boníssimes!!!

I tots plegats, quan es dóna la fira per finalitzada, cantem cançons i ballem danses de tardor i de la castanyada i fem una berenada amb les castanyes.