Hi ha llúdrigues al Serinyadell?

Els de cicle superior hem anat a mirar si hi ha llúdrigues al Serinyadell. El resultat ha estat negatiu: no hi viuen llúdrigues perquè no tenen espai i la carretera separa el bosc del riu. Però per l’aigua neta, pel clima i pel menjar hi estarien molt bé. És probable que les llúdrigues hi passin però que no s’hi quedin a viure.

Hem fet diverses proves: la del pH de l’aigua, la transparència de l’aigua, el test del blau de metilè, el test del permanganat potàssic, l’amplada de la riera, la profunditat i la velocitat de l’aigua. Amb un salabret hem caçat animalons i hem trobat escorpins d’aigua, larves de libèl·lula, larves d’espiadimonis, escrivans, sabaters, corredors, efímeres,… També hem mirat el tipus de vegetació de ribera…

Ens ha agradat molt!

Redactors de 6è: Laura, Carla i Arnau