SORTIDA A SANT PERE DEL BURGAL-ESCALÓ

El dia 23 de setembre vam anar a Escaló a veure Sant Pere del Burgal i la Torre. Sant Pere del Burgal és un monestir que està situat a un lloc tranquil, protegit i elevat. Amb nosaltres va venir la Neus i la Laura del Camp d’Aprenentatge que ens van acompanyar.
Aquest monestir ja té 1000 anys. Quan hi vam arribar ens vam separar els de 5è i els de 6è; nosaltres, els de 5è ens vam quedar amb la Neus i els de 6è amb la Laura. Vam fer la línia de les etapes de la història i vam situar unes fotos que ens va donar la Neus. Més tard vam fer la piràmide feudal, a la piràmide hi havia els reis, els comtes, els nobles, els cavallers, els bisbes, els monjos, esl capellans, els pagesos… Després vam entrar a l’esglèsia i vam veure pintures al fresc que hi havia pintat el Pantocràtor que és Jesus, la Verge Maria, els arcàngels, els apòstols i els profetes. Allí ens van explicar que aquelles pintures estaven al MNAC a Barcelona. El 1920 se les van emportar. Al terra hi havia formes geomètriques.
On està pintat Jesús, es diu ametlla mística. Els profetes estan assenyalant cap a dalt perquè ens van explicar que el comte Artau va destrossar moltes coses i que quan va morir, la seva dona, la comtessa Llúcia ho va arreglar tot perquè l’havien enterrat a un camp i volia que l’enterressin al cementiri. Finalment el van perdonar i el van enterrar al cementiri. Els dibuixos d’aquestes pintures tenen els ulls grans per espantar a la gent.
Més tard vam anar amb la Laura i ens va ensenyar les parts del monestir. Al cap d’una estona vam fer un joc i ens vam ajuntar per dinar. A l’acabar vam jugar una mica. Finalment vam anar a la Torre d’Escaló, després de visitar el poble. La porta estava a 8 m d’alçada i també vam veure un arc de mig punt. A quarts de cinc vam marxar cap a casa.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *