Miniunitat: Història de la llengua (1714)

Benvolgut alumne/a,

en aquets bloc trobaràs la informació i les activitats per tal d’entendre les circumstàncies històriques que han condicionat la nostra llengua d’ençà del 1714:

ACTIVITATS

Prèvia: Llegeix l’article d’aquest bloc http://blocs.xtec.cat/ensenyalallengua/2013/11/19/utrecht-gibraltar-nosaltres-1713-2013/

Què en saps d’aquests fets? Com us ho han explicat a Història? Busca infromació a través d’internet i escriu un text expostiu de 300 paraules donis a conèixer els fets que van succeir (fes un comentari directament a l’article del bloc).

Primera: Mira aquest vídeo i explica què et va agradar més de la sortida que vam fer al desembre al Born (http://www.youtube.com/watch?v=qKQBpbKXpYg) en 150 paraules.  Pots entrar a la pàgina oficial del Born on es detalla tot allò relacionat amb el jaciment i l’espai expositiu! http://elborncentrecultural.bcn.cat/. Utilitzeu les fotografies que vau fer per acompanyar la informació que vols expressar.

Segona: Prepareu en grups una presentació (amb un power point compartit) per la pissarra digital on expliqueu algun aspecte a resaltar dels fets del 1714 (la guerra militar, la destrucció de la ciutat, la vida quotidiana a la ciutat, la gènesi del centre cultrual el Born o la incidència en l’ús de la llengua catalana). Utilitzeu les fotografies que vau fer per acompanyar la informació que vols expressar i també informació que vau  usar a la sessió prèvia.

Tercer: Respon el qüestionari següent.

https://docs.google.com/a/xtec.cat/forms/d/1GX79ehBUzhTuhDUcMwgs4A536I3X4xnAkN93aoAwTGk/viewform

 

 

 

Quant a JORDI SATORRA

Hola, sóc el Jordi. Professor de català (i castellà) i vull ajudar-te a descobrir "coses" de la nostra llengua! Endavant!
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *