Enfilem l’obra final…

Durant les vacances de Nadal, els alumnes han tingut encomanada una tasca. Havíen de fer una fotografia, una imatge d’ells mateixos observant el seu paisatge preferit.En tornant de vacances hem penjat les fotografies que han fet a la pissarra i entre tots hem escollit les que més ens ha agradat…Aquí en teniu algunes:

Alicia de Abajo Ariel Moreno
   
Ester Sanchez / Sonia Santos Jardiel Rodellas
   

Les imatges que més ens han agradat a tots son aquestes:

Laura Malo / Nuria Mallofré Mateo Sesma / Laura Malo Maria Esteve / Judith Levot
     

Tres imatges i un element en comú: el mar.
Un paisatge preciós, en paraules de la nostra artista, aquestes imatges li suggereixen “… un mar de paraules“.

Preparem la següent sessió, iniciem la recerca vers “el mar”.
La Mar ens porta imatges per poder treure’n moltes paraules….Visionem les imatges al canó de l’aula….Demanem que els alumnes facin un recull de paraules de tot el que anem dient, i de tot el que els suggereixi el que van veient, paraules relacionades amb el mar. En aquesta sessió ens acompanya la LLuïsa, la professora de català, ens ajuda a comprendre paraules, ens envoltem de diccionaris, definicions, sinònims… Introduïm un concepte nou “la metàfora”. La metàfora visual, la metàfora literaria…. Veiem exemples de metàfores… i les comentem…

El proper dijous anem a la platja, veurem el mar d’aprop, ara a l’hivern… També ens passejarem per cercar llibres…. Volem veure xarxes de pescadors…. !!!
Com serà aquest mar de paraules?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *