Una manera d’entendre l’art, Mar Arza.

La Mar arriba al Monturiol. A la primera sessió li expliquem el treball previ que hem realitzat – Què és l’art? I aquest ens serveix de punt de partida per escoltar la seva història.

Sortim de l’institut, ens apropem al parc més proper i seiem en rotllana, la Mar ens proposa un joc… diu una frase a la orella del noi que té al costat i aquesta s’anirà repetint fins al darrer…alhora que ens passem un sobre correu…

“Jo crec que les obres d’art no s’han d’entendre, s’han de sentir. I com que els nostres caps estan sempre intentant entendre les coses, cal una obra d’art que no es pugui entendre de cap manera”

Laia Fàbregas

Comprovem que el missatge oral no arriba, que es distorsiona…. llegim la frase amagada en el sobre en veu alta… i la comentem… Poc a poc anem perdent la por envers l’art.

Tornem a l’institut i la Mar ens proposa la primera activitat.
Ja a l’aula guaitem per la finestra……. Què veiem? Anem escrivint en un full i en lletra ben grossa tot el que veiem… objectes, formes, colors, sensacions ….. La Mar ens proposa traduir el paisatge observat en paraules. Pengem les paraules a la finestra…. hem construït un paisatge de paraules.

Ja tenim ganes de que arribi la propera sessió!!!
Fanny Figueras

2 thoughts on “Una manera d’entendre l’art, Mar Arza.

  1. margalida

    Quan feia classe de literatura i volia fer reflexionar sobre el lligam realitat/art, era usual que fes mirar l’alumnat per la finestra… què vèiem? cadascú alguna cosa diferent… era la nostra mirada la que seleccionava la realitat, no TOTA realitat, sinó aquella que ens arribava a nosaltres, i ho feia depenent de tantes coses… del que sentíem en aquell moment, del que sabíem, d’allò que ens interessava…
    M’ha fet una especial il·lusió veure l’experiència de la creació “d’un nou paisatge”… Com em fa una encara més especial il·lusió l’experiència que esteu portant a terme… espero amb candeletes un nou lliurament per poder-vos seguir. Ànims!

  2. Fanny

    Em satisfà veure que molts de nosaltres treballem a les aules aspectes ben enriquidors pels nostres alumnes malgrat els entrebancs de l’administració… Et recomano que segueixis el procés, està sent una experiència molt plena per tots. Fanny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *