Imatges i paraules. Un procés d’esquematització.

Sessió 3: QUADRES DE LLETRES
Encabat ens van deixar uns llibres sobre quadres de paisatges i vam escollir-ne un cada grup. Alguns dels que vam triar van ser “umbrella.net” de Christo i Jeanne- Claude o “sueño causado por el vuelo de una abeja alrededor de una granada un segundo antes de despertar” de Salvador Dalí.

Intentàvem representar els quadres amb paraules que definien els objectes que veiem o el que ens suggerien. Colors i formes van ser els nostres aliats.

Sessió 4: REPRESENTEM FRASES AMB IMATGES

L’artista ens proposa unes frases, les representem dibuixant i després anem simplificant el dibuix fins que ens queda molt esquemàtic.
“Eclipsi de sol”, “El rei te tres castells”, “El gat camina damunt la teulada”, “M’apreten les sabates”, “Les muntanyes nevades son molt altes”, “Hi ha 20 llapis a l’estoig”

Sessió 5: CREACIÓ DEL NOSTRE ABECEDARI

La Mar ens va explicar l’origen de les lletres que actualment utilitzem, com per exemple que la A representa un bou a l’inrevés. Els primers que van començar a utilitzar l’escriptura intentaven dibuixar el que tenien al seu voltant de manera esquemàtica i així, a poc a poc, el procés es va anar simplificant fins crear l’abecedari.

L’artista ens va proposar que féssim un abecedari propi.

Intentàvem fer una nova grafia que representés el significat d’una paraula que comencés amb aquesta lletra de manera esquemàtica, per exemple fer una nova grafia de la “F”, simplificant el dibuix d’una flor.

El següent pas és fer un motlle de cada lletra utilitzant una goma d’esborrar, per així tenir una impremta del nostre alfabet.

Redacció: Núria Mallofré i Laura Malo
Fotografia: Ariadna Artola i Mar Arza
Informàtica: Alex Condor i Ruben Bravo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *