SAINT PATRICK’S DAY

La festivitat de Saint Patrick és una de les celebracions  més populars d’Irlanda i d’altres països i ciutats tals com Nova York, Austràlia, Nova Zelanda i l’illa de Montserrat. Els seus carrers es vesteixen de verd i la festa ompli els els pobles i les ciutats cada 17 de març. Durant aquestes dates tot canvia completament; els seus carrers es guarneixen i es fan desfilades, festes als pubs, competicions, curses, etc.

El verd és el color més present a la  festa degut a que Saint Patrick utilitzava trèbols de 3 fulles per explicar la Santíssima Trinitats als seus fidels. En agraïment els fidels es posaven llaços verds o trèbols  com a guarniment de la seua roba. En l’actualitat la gent es disfressa amb vestits verds, utilitza barrets i pins o brotxes amb el símbol del trèbol.

La ciutat de Chicago, als Estats Units, tenyeix el seu riu de color verd!

Saint Patrick (va nàixer a l’any  387 DC i va morir a l’any 493 DC) era un jove escocés  que va passar 6 anys d’exclavitud a Irlanda. Quan va fugir d’aquest país es va convertir al catolicisme i uns anys després va tornar a Irlanda com a sacerdot catòlic per predicar la religió critiana. Es creu que va morir un 17 de març i per això és celebra la festa nacional d’Irlanda aquest dia. Saint Patrick és el seu patró.

Huí en dia la festa de St. Patrick s’asocia a la bona sort. L’expressió ‘Beannachtaí na Féile Pádraig’ es la forma gaélica per desitjar les benediccions el dia de la festa.

A continuació teniu un video d’una de les desfilades que es va realitzar l’any passat  a Dublin, la capital  d’Irlanda.

DUBLIN PARADE

Per saber més sobre la festa i gaudir amb dibuixos per acolorir, jocs, poemes, trencaclosques i altres activitats feu clic al SHAMROCK.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *