Saint Valentine’s Day

valentines-dayLa celebració de Saint Valentine’s Day al països de parla anglesa és també molt popular i coneguda arreu del món. Com totes les festes, té uns orígens i una història que l’expliquen:

El seu origen està en una festa que els antics romans celebraven per honorar a la deesa de la fertilitat i per celebrar la vinguda de la primavera (Feast of Lupercalia).

Quan els cristians arribaren a la Bretanya, portaren amb ells la història d’un home anomenat Valentí que va viure entre els anys 200 i 300 després de Crist. L’emperador romà d’aquell moment, Claudius II no era cristià i va prohibir als seus soldats casar-se ja que, segons ell, un soldat enamorat no era un bon soldat. Valentí, que en aquell moment servia a  l’Església, va ajudar un soldat a casar-se en secret amb la seua estimada. L’Emperador el va tancar a la presó per desobediència i allí es va enamorar de la filla d’un dels guardians. Valentí va morir un 14 de Febrer  enviant una última nota d’amor a la seua estimada que va finalitzar amb “Your Valentine” (el teu Valentí).

Va ser al segle XVI (1500) quan es va iniciar el costum de deixar a la porta de casa de la persona estimada targetes fetes a ma i sesnse signar,  així l’enamorat o l’enamorada no havia de revelar el seu nom des del primer moment. També  es deixaven regals,  normalment flors o dolços amb una targeta en la que s’escrivia “Be my Valentine” (Sigues el meu Valentí- Valentina).

Quan es va iniciar el servei postal a la Gran Bretanya a principis del segle XIX (1800), la gent va començar a enviar postals de Sant Valentí a la gent estimada per aquestes dates. A les cartes s’escrivien poemes d’amor, ací vos deixe un exemple:

Roses are red, my love,
Violets are blue,
Sugar is sweet, my love,
But not as sweet as you
“.

En Gal·les els enamorats regalen “Love Spoons” per Saint Valentine’s Day. Les “Love Spoons” són culleres de fusta que es penjen darrere de la porta de cada casa per portar felicitat i amor a la parella. Voleu decorar o pintar “Love Spoons”?  

lovespoons

 Si voleu seguir gaudint d’activitats sobre Sant Valentí (pàgines per acolorir, passatemps, postals, poemes, receptes, jocs, etc.) feu clic al cor.

 

One thought on “Saint Valentine’s Day

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *