CANÇONS D’ANIMALS

Entre les cançons infantils sempre hi ha hagut una gran atracció per interpretar temes referents als animals, algunes acompanyades amb sons característiques d’aquests, cosa que les fa molt més accessibles als més menuts. Al cançoner de casa nostra n’hi ha unes quantes que des de fa anys formen part del repertori a les escoles, esplais i també a casa sense que perdin la seva vigència. Podem recordar Cargol treu banya, El gall i la gallina, El poll i la puça, El lleó, Quan les oques van al camp, L’escarabat bum-bum, El ruquet valent, Pica-soques… i un llarg etcètera. La majoria d’aquestes han estat interpretades per animadors infantils i diferents grups, alguns dels quals han adaptat igualment temes procedents d’altres cultures i que ja hem fet ben nostres com és el cas de Puff era un drac màgic o El gripau blau, tot uns referents per una generació marcada pel folk nord-americà. Avui, amb la facilitat d’accedir a qualsevol indret del món a través d’internet, hem ampliat moltíssim aquest repertori i fàcilment podem aprendre cançons d’arreu, tot i que sense adonar-nos-en acabem tornant a les tradicionals, aquelles que d’una manera o altra tenen un deix especial de la nostra cultura que ens les fa sentir més entranyables i properes.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *