ELS MUSICALS

En els darrers anys, qui no ha sentit a parlar de Mamma mia o de Grease? Són pel•lícules que a part de comptar amb una versió cinematográfica també s’han representat en diversos teatres de tot el món amb una gran acollida per part del públic.
Tant Grease com Mamma mia pertanyen al gènere musical, en el que la història desenvolupada té moltes parts cantades i ballades.
Sembla que aquest gènere va néixer a finals del segle XIX als Estats Units per tal d’entretenir les grans masses partint d’una trama senzilla, a l’abast de tothom, i en la qual la part visual era una dels grans atractius. Broadway a Nova York va ser un dels primers llocs on es van oferir aquestes representacions, un escenari que encara continua sent una de les seus principals juntament amb els teatres de la zona de West End a Londres. Entre els musicals que han triomfat arreu es pot parlar de Jesucrist Superstar, Grease, Cats, Els miserables, A chorus line o Rent, a part dels ja mencionats.
A la década dels noranta del segle passat algunes de les pel•lícules de Walt Disney es van adaptar al musical obtenint un gran reconeixement. És el cas de La bella i la bèstia o El rei lleó. Als darrers anys una altra opció existosa ha sigut la creació d’una història aprofitant les cançons d’èxit d’un grup reconegut, com el cas d’Abba amb Mamma mia.
A Catalunya va ser la Companyia Dagoll Dagom qui es va estrenar en aquest gènere representant grans èxits com La nit de Sant Joan, Mar i cel o Flor de nit, i més endavant hi ha hagut adaptacions dels musicals que triomfaven a Londres o Nova York.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *