CANÇONS REIVINDICATIVES

Menú Musical novembre 2014 by ceipllucanes

Al llarg del temps, les cançons han tingut diferents utilitats, a part de la merament lúdica. Durant anys havien sigut les transmissores de notícies, sobretot en aquelles èpoques on no hi havia els mitjans de comunicació suficients per a donar a conèixer el què succeïa. Habitualment, quan interessava que alguna cosa es difongués, es triava una melodia coneguda i s’hi adaptava una lletra.

Igualment han servit per a reivindicar, per a protestar, per a donar a conèixer les injustícies, i per aquest motiu sovint han estat censurades o els seus intèrprets prohibits. Aquest mes escoltarem una colla de peces que en aquest moment prenen un protagonisme especial, potser per les circumstàncies polítiques que estem vivint com a país. Són temes de diferents èpoques que d’una manera o altra ens fan sentir que formem part d’una mateixa comunitat, territori, cultura, o com vulgueu dir-li.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *