Numeració romana

Durant aquest trimestre a 4t hem estat treballant la numeració i l’escriptura de nombres. Ara comencem amb els nombres romans. Els romans feien servir lletres per representar els diferents nombres. En l’actualitat encara trobem representats els nombres romans en algunes situacions, per exemple quan parlem dels segles i dates en general, en alguns rellotges, capítols de llibre, els noms dels reis i altres personatges de la història,  noms de carrers i en general en els textos realitzats pels romans.

A continuació podeu veure la taula de relació entre els seus números i els nostres.

nombres-romans

explicació-romans

Podreu practicar una mica amb les següents activitats.

Jclic

Librosvivos

Anaya 4t

Genmagic

Un comentari a “Numeració romana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà