EL PAU ENS EXPLICA COM ES VA TRENCAR 2 OSSOS DEL SEU COS.

L’últim dilluns abans de setmana santa, va venir a la classe el Pau, un nen de 6è de la nostra escola, per ajudar-nos a resoldre alguns dubtes que tenim sobre el trencament dels ossos. Ara que sabem que els ossos es poden trencar, no acabem d’entendre com es pot curar: alguns parlen d’embolicar l’os amb una vena i altres de guix. Li hem preguntat al Pau. També aprofitem per demanar-li com fan aquelles fotos negres i blanques que alguns companys han portat on es veuen els ossos.

Ens ha explicat com amb una màquina de rajos X ens fan una RADIOGRAFIA de la part del cos on ens hem fet mal, col·locant-la en una mena de taula i la màquina està com a sobre (al sostre) i fa aquesta foto, per veure si l’òs s’ha trencat. I després posen un guix, que immobilitza el braç per tal que l’os es torni a enganxar i quedi arreglat. En el seu cas el van haber d’operar i posar-li un petit clau abans, perquè se li possés bé del tot.

Durant molts dies va portar el braç enguixat i se l’aguantava amb un cabestrell i ara ja està recuperat del tot.

Ens ha ensenyat les radiografies i ens ha explicat com s’ho va fer, què li van fer al metge i com va tenir el braç per recuperar-se.

Moltes gràcies, Pau!!

 

Aquest article ha estat publicat en Investigacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *