Televisió de Cardedeu podrà continuar les seves emissions com a televisió digital

Ràdio televisió de Cardedeu va ser la primera televisió local de tot l‘estat espanyol. Tot va començar amb una colla d’amics amb ganes de passar-s’ho bé. El 7 de juny de 1980, televisió de Cardedeu va sortir per antena per primera vegada des del teatre de Cardedeu (l’esbarjo). Amb una tela i una taula van presentar-se en directe. En aquell programa van explicar com seria la televisió local de Cardedeu. D’aquell moment històric se’n va parlar molt i va ser notícia als diaris.

Desprès van seguir emetent des del casal del jubilat, tot i disposar només d’un espai molt petit. Els programes eren de producció pròpia i els finançaven amb els anuncis dels pocs comerços de Cardedeu.

Radio Televisió de Cardedeu va ser un model per a les televisions locals de Catalunya com ara Televisió de Terrassa, TV de Granollers, Canal Blau, Canal Català, Lleida Televisió i moltes més.

El 1995 es va canviar de local per fer més programes i per fer-los millor. Varen haver-hi molts programes de llibres, cinema, entrevistes, però destacaren els informatius en directe dels dilluns que, actualment, s’emeten en directe els dilluns i els dijous.

Televisió de Cardedeu, també ha estat una escola per ensenyar els oficis relacionats amb la televisió com periodisme, càmera, tècnic de so i de llum…Tothom podia i pot entrar a l’equip per ajudar a fer una televisió millor.

El futur de televisió de Cardedeu és una incògnita, però de moment se sap que podrà seguir emetent desprès de l’apagada analògica. És una bona notícia.

Oriol Serra, 3r d’ESO de 2008.

Deixa un comentari