SUPLEMENT DE CUINA
Volem fer un homenatge a les nostres àvies i us mostrem algunes de les seves receptes que hem recordat a classe.
LES MANDONGUILLES AMB SALSA DE
LA IAIA DE L’ANDREA: 😛
INGREDIENTS:
- Carn picada (1/2 kg.)
- Julivert i all picats
- Pa ratllat (3 cullerades soperes)
- 5 ous
- Oli
SALSA:
- Ceba
- Tomàquet
- Ametlles picades
- 1 pastilla d’Avecrem
- Oli
PREPARACIÓ:
S’han de barrejar la carn, l’all i el julivert i l’oli. Tot seguit, es fa una massa. Després, amb la massa s’han de fer boletes. Es fregeixen a la paella a foc lent.
Un cop fetes es retiren del foc. En el mateix oli es posa la ceba i el tomàquet picat. Després s’aboquen les ametlles i es fregeixen. Un cop fet es tritura amb una mica d’aigua.
Més tard, es posa en una olla tot amb una pastilla d’Avecrem i ha de bullir a foc lent.
Es pot acompanyar amb unes patates fregides tallades en forma de cub i… BON PROFIT!
Andrea Murillo Serrano
EL PASTÍS DE FORMATGE DE LA
SUPERÀVIA DEL NIL: 😆
INGREDIENTS:
- Una terrina de formatge d’untar (Philadelphia).
- 3 ous
- 3 iogurts naturals (Danone).
- 3 cullerades de sopera de farina
- 10-12 cullerades de sucre, segons el punt de dolçor que el cuiner li vulgui donar, en aquest cas l’avia.
PREPARACIÓ:
1. Encén el forn a 200º perquè s’escalfi ràpid.
2. En un bol barreja tots els ingredients i bat fins que quedi ben dissolt i sense cap grumoll.
3. Unta el motlle amb mantega o farina perquè després no es quedi enganxat i a continuació posa-ho al forn i baixa la temperatura per la cocció.
4. Després de 20 o 25 minuts estarà a punt, deixant refredar el pastís una mica fora del forn i posa-ho a la nevera.
PRESENTACIÓ:
Pots decorar el pastís amb melmelades, amb trossos de fruites o xocolata. Et sorprendrà la suavitat de la seva textura així que a la taula i a menjar! Bon profit!!
Nil Antón
LES CASQUETES DE LA IAIA DE LA
RAQUEL: 😀
INGREDIENTS:
1. Un got d’oli
2. Ou
3. Sucre
4. Farina
5. Confitura
6. Pela de taronja
7. Matafaluga
PREPARACIÓ:
S’escalda l’oli i s’hi tira la pela de taronja i la matafaluga.
Seguidament dos grapats de sucre, l’ou i la farina.
Es fan boletes s’aplanen i s’hi posa la confitura.
Es tanca fen petits plecs per els cantons.
Es posa al foc fins que agafi un color or, s’hi tira el sucre i…
… bon profit!
Raquel Torrecilla
MANTEGATS DE LA IAIA DE LA CRISTINA 😉
INGREDIENT:
1\4 Farina 
8 Ous
400g Sucre
1\4 kg Mantega
RECEPTA:
S’agafa un bol, hi posem tots els ingredients a dins .
S’amassa tot bé i se’n fan boletes i amb un motlle es xafa, i surt el mantegat.
El mantegat s’arrebossa per dalt amb clara d’ou i sucre. Es fica al forn 30 minuts.
Es deixa reposar com uns 20 minut ,i a la taula!
Mmmmm, què bons!
QUE APROFITI!!!!!!
Cristina Espinosa
RECEPTA DE LA IAIA DEL ROGER. 😀
INGREDIENTS:
· 1 Ceba
· 3 Pebrots
· 3 Tomàquets
· 3 Patates
· 3 Alls
· 2 Filets de tonyina
· Brou de peix
· 1 Cullerada de pebrot xoricer
· Llaurer
· Pebre
RECEPTA:
En primer lloc tallem els alls, la ceba, el pebrot, les patates, els tomàquets i la tonyina (en daus).
Seguidament, en una paella amb una mica d’oli d’oliva sofregim els alls, la ceba i els pebrots verds. Quan estan daurats hi posem el tomàquet, la polpa del pebrot xoricer i es deixa 15 minuts.
Un cop sofregit posem el brou de peix, les fulles de llaurer, una mica de pebre i es deixa uns 40 minuts a foc lent.
Passats aquets minuts es posa la tonyina tallada a daus i s’apaga el foc.
La tonyina s’acaba de fer amb l’escalfor que queda.
UNA PERFECTA MANERA DE CUINAR!!!!
Roger Amat
POLLASTRE A LA SALSA DE
NOU MOSCADA DE LA IAIA
DEL JOSEP
Ingredients:
4 dents d’all
1 ceba ben grossa
1 pollastre
pebre molt
nou moscada
1 copa de vi blanc de xerès
1 fulla de llorer
sal i oli
Recepta:
En primer lloc agafem el pollastre, el netegem i li traiem la pell i el tallem a trossos petits. A continuació agafem una olla estreta i baixa i li introduïm dues cullerades d’oli, després agafem l’all li traiem la pell i el fas a trossos petits i els posem dins l’olla. Tot seguit agafem la ceba la pelem i tallem a trossos i la fiquem dins l’olla, a més a més fiquem una fulla de llorer netejada junt amb el pebre, la ceba, l’all i la nou moscada dins la cassola on era el pollastre durant 20 minuts es posa a escalfar. Agafem el pollastre i el fiquem a una cassola on hi hagi oli i aigua per que s’adori, una vegada que han passat els 20 minuts, de les cassoles, agafem la del l’all i la ceba etc…fregits i els posem en un pot junt amb el vi blanc. Una vegada fet el fiquem a la cassola on està el pollastre i el deixem escalfar durant 10 minuts. Finalment tot cuinat ja podrem servir i gaudir d’aquest deliciós plat.
Josep Menacho
Comentaris recents