NANJING! NANJING!

Please enable Javascript and Flash to view this Flash video.

Germans,

¡Quina gana que passaríem aquesta setmana si no fos per la Sala 8 i Mig! I és que quan s’acosta l’estiu  tot són  plats greixosos i amb trampa; d’aquells que un cop els has clavat la dent,  t’adones que en lloc de angules t’havien donat gules, i  ni tant sols d’Aguinaga,  que encara mantenen un certa dignitat.

City of live and death que es presenta aquesta setmana a la sala 8 i Mig,  narra un del fets més execrables de la II Guerra Mundial. El 1937, les tropes de l’exèrcit imperial japonès van entrar a la capital provisional de la Xina i van dur a terme el que després s’ha conegut com “La violació de Nanjing”. De la massacre que es va cometre, tant dins com fora de la zona de seguretat establerta per una vintena d’estrangers, no en van escapar ni nens, ni vells, ni les dones que van patir tota mena vexacions per acabar finalment, prostituïdes i assassinades sense impunitat.

Nanjing! Nanjing és el títol original de la tercera pel·lícula dirigida per Lu Chuan, un jove director format a la Beijing Film Academi que va fer la seva tesi doctoral sobre Francis Ford Coppola. La pel·lícula va rebre tot el suport del govern xinés, va comptar amb un pressupost de 12 milions de dòlars i el projecte es va iniciar el 2007, coincidint amb el setanta aniversari dels fets de Nanjing. Tot i el suport rebut, després del muntatge, el film va passar la censura durant cinc mesos en què es van eliminar les escenes més violentes.

Rodada en blanc i negre i gran angular, la pel·lícula és d’una bellesa formal incomparable tot i que la posada en escena –gran quantitat d’extres i escenaris de devastació- va ser un repte difícil de superar. La història alterna el punt de vista de xinesos i japonesos amb personatges ficticis i reals que es veuen obligats a posicionar-se davant el conflicte.

Representa l’entrada per la porta gran al cinema asiàtic per a tots aquells que encara pensen que és una cinematografia on  hi domina la lentitud. Una gran història imprescindible que fou premiada en la darrera edició del Festival de Donostia amb la Conxa d’Or a la Millor Pel·lícula.

Ningú ha dit que sigui un plat fàcil d’empassar,  però us asseguro que us deixarà regust a bon cinema …

Bon profit,

RATATOUILLE

One thought on “NANJING! NANJING!

  1. Laura

    Vaig anar-la a veure tot just la van estrenar…la senssació al sortir és que sense subtítols s’hauria entès igual. Les cares i les seves expressions, el moviment dels cossos….la contundència de les seqüències…..pr mi molt i molt recomenable.
    Un 10 a la 8 i mig…i ..gràcies per ser-hi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *