Riscos psicosocials

Us presentem el web on es tracten els riscos psicosocials al sector educatiu. Els riscos psicosocials són aquelles condicions que es troben presents en l’entorn laboral, directament relacionats amb l’organització del treball, el contingut i la realització de la tasca, que tenen capacitat d’afectar tant al desenvolupament del treball com a la salut del treballador (física, psíquica o social).

El col·lectiu docent per les seves característiques particulars: càrrega de treball, relacions interpersonals intenses, disrupció a les aules o altes exigències emocionals, és un dels sectors més vulnerable a patir riscos de caràcter psicosocial que sovint es manifesten en forma d’estrès o síndrome del cremat (burnout).

Aquesta pàgina web proporciona a la comunitat escolar les següents eines de treball:

  • Qüestionari d’acte valoració de Riscos Psicosocials en l’Ensenyament, específicament dissenyat per FETE-UGT, que permetrà realitzar una valoració dels riscos psicosocials del lloc de treball.
  • Qüestionari d’acte avaluació del *burnout o síndrome del cremat (SQT), permetent un diagnòstic precoç d’aquest trastorn d’origen psicosocial.
    “Test de salut total” de Langner-Amiel. Aquest qüestionari, de ràpida aplicació, està basat en l’acte percepció de l’individu sobre certs pensaments, sentiments i comportaments que valorats dins d’uns paràmetres estàndard de resposta podrien determinar un possible problema de salut.
  • Protocol d’actuació enfront de l’assetjament laboral (Mobbing). Es tracta d’una eina que possibilita a cada centre solucionar de forma autònoma la violència laboral sense haver de recórrer a la tutela judicial si no es desitja, promovent un clima favorable que reverteixi en la millora de la salut i la seguretat dels treballadors i de la pròpia organització.
  • Protocol d’actuació enfront de l’assetjament escolar (Bullying). Es tracta d’un instrument preventiu que facilita la gestió dels problemes d’assetjament escolar entre l’alumnat de centres educatius, ajudant d’aquesta forma a reduir els problemes de caràcter psicosocial als quals estan exposats els treballadors d’aquests centres per la dificultat i problemàtica que comporta la gestió d’aquestes situacions.

Riscos psicosocials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *